Dobropis zs skonto iz EU
Moderator: Mirko Zbačnik
-
kajaklemen
- Novinec

Dobropis zs skonto iz EU
Od dobavitelja iz EU smo prejeli sporočilo, da si lahko za že plačan račun pri naslednjem še ne plačanem računu odbijemo 2% skonto.Zanima me ali mi morajo poslati pravi dobropis, kot to delamo v Sloveniji oz.kako naj ta dokument knjižim skozi evidenco DDV ? Hvala !
Z dobropisi iz tujine je problem. Nekateri jih pošiljajo, drugi pa se čudijo, zakaj mi toliko kompliciramo. Če je skonto dogovorjen in napisan tudi na računu, ter pravi čas vem, da bomo plačali v dogovorjenem roku, si ga odbijem kar po računu. Sicer pa naredim interni dokument, na osnovi katerega ga poknjižim.
Ali dobropis oziroma interni dokument prikažete tudi v DDV knjigah in sicer kot minus pridobitve iz EU.
Zanima me tudi obratna situacija, ko mi priznamo skonto našim kupcem pri dobavah v EU. ALi prikažete v knjigi dobav v EU in posledično tudi v kvartalnem poročilu.
Kako pa knjižite skonte v glavno knjigo.
Zanima me tudi obratna situacija, ko mi priznamo skonto našim kupcem pri dobavah v EU. ALi prikažete v knjigi dobav v EU in posledično tudi v kvartalnem poročilu.
Kako pa knjižite skonte v glavno knjigo.