Pogoj za opravljanje dejavnosti

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
uni
Super računovodja
Super računovodja

Pogoj za opravljanje dejavnosti

Odgovor Napisal/-a uni »

Ali kdo ve natančno, kaj rabiš, če želiš voditi aerobiko? Ali lahko vodiš to kot s.p.(nekateri menda tako delajo, na OZ pa so mi rekli, da to ni obrtna dejavnost) in kakšne pogoje(izobrazba,..)moraš izpolnjevati?
Se kdo od vas ukvarja s to ali podobno dejavnostjo?
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Malo sem pregledala standardno klasifikacijo dejavnosti in mislim, da to spada pod šifro 92.623 Druge športne dejavnosti
Sem spada:
- organiziranje in gojenje športnih disciplin na odprtih ali zaprtih prostorih, za poklicne športnike ali amaterje v organizacijah z lastnimi objekti ali brez njih
· nogometni, kegljaški, plavalni, golf klubi, klubi za rokoborbo, body-building klubi, klubi za zimske športe, šahovski klubi, bridge klubi, atletski klubi, strelski klubi
- organiziranje tekmovanj in propagiranje športnih disciplin
- dejavnosti samostojnih športnikov in atletov, sodnikov, trenerjev, inštruktorjev
- dejavnost gorskih vodnikov
- dejavnosti šol za razne športne discipline in igre
- dejavnosti pri konjskih, pasjih in avtomobilskih dirkah
- lov za šport in rekreacijo
- dejavnosti, povezane z rekreacijskim ribolovom
- dejavnost jahalnih šol

Seveda lahko odprete s.p., da ta dejavnost ne spada v obrtno dejavnost pač nima nobene veze z odprtjem s.p.-ja.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Hvala.Ne vem, kaj potem na OZ trdijo drugače.Pa mogoče veste tudi, ali so kakšni pogoji glede kvalifikacij oz potrebnih znanj:izobrazba,opravljeni izpiti-kje,kateri...
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Mislim, da ni potrebna kvalifikacija, vendar bi se jaz na vašem mestu obrnila na Upravno enoto, pri kateri boste oz. bi odprli s.p. ter povejte, katero šifro dejavnosti bi opravljali kot s.p. ter vam bodo povedali, ali imajo kakšna navodila, ali je potrebna kakršna koli kvalifikacija, itd.
Odgovori