Polovični delovni čas
Moderator: Mirko Zbačnik
Polovični delovni čas
Prosim za pomoč; imamo delavca, ki je polovico delovnega časa zaposlen, polovca pa je v invalidski. Delavec je na dopustu, Zanima me kako se mu odšteva dopust, jaz si mislim, da tako: za 4 ure dela dnevno se mu odšteje en dan dopusta. Je prav tako?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Iz ZDR:
8. LETNI DOPUST
159. člen
(trajanje letnega dopusta)
(1) Delavec ima pravico do letnega dopusta v posameznem koledarskem letu, ki ne more biti krajši kot štiri tedne, ne glede na to, ali dela polni delovni čas ali krajši delovni čas od polnega. Minimalno število dni letnega dopusta delavca je odvisno od razporeditve delovnih dni v tednu za posameznega delavca.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Naša!
Nekdo, ki ima 8 urni delovnik, se mu teh 8 ur šteje za 1 dan dopust. Nekdo, ki pa dela samo polovični delovni čas, torej 4 ure na dan, pa je to za njega 1 dan dopusta.
Nekateri računovodski programi (recimo moj) zahteva vnos dopusta v urah (ker imamo 8 urni delovnik, torej 8 ur dopusta, kar pa je 1 dan).
Lp, Polona
Nekdo, ki ima 8 urni delovnik, se mu teh 8 ur šteje za 1 dan dopust. Nekdo, ki pa dela samo polovični delovni čas, torej 4 ure na dan, pa je to za njega 1 dan dopusta.
Nekateri računovodski programi (recimo moj) zahteva vnos dopusta v urah (ker imamo 8 urni delovnik, torej 8 ur dopusta, kar pa je 1 dan).
Lp, Polona