prejet racun placan gotovinsko

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
poppy--
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

prejet racun placan gotovinsko

Odgovor Napisal/-a poppy-- »

Zanima me, kako bi knjižila racun za material v prejete racune, ki je bil plačan z gotovino. Nisem prepričana da mi program to dopušča.

Lep pozdrav!
Deja
Začetnik
Začetnik

Re: prejet racun placan gotovinsko

Odgovor Napisal/-a Deja »

poppy-- napisal/-a:Zanima me, kako bi knjižila racun za material v prejete racune, ki je bil plačan z gotovino. Nisem prepričana da mi program to dopušča.

Lep pozdrav!
Tako kot knjižite normalne račune, ki niso plačani z gotovino :?
Zaprli ga boste s plačilom preko blagajne.
l.p.
Deja
poppy--
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a poppy-- »

Žal imamo zelo star program. Ko knjižim blagajno sem v mapi 100 in tukaj ne morem poklicati racunov knjizenih na konto 220 in mapo 220. Ko pa knjizim izpiske grem p spet v svojo mapo, ki mi omogoča da poključem ven račune iz 220. Zakomplicirano da je kaj.
SVEN
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SVEN »

Kaj pa če odprete svoj konto za gotovinske račune? Namesto 2200 napr. 22205.
LP,
Sven Slika
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

... in v glavni knjigi popravite knjižbe, če je potrebno?

Predlagam, da kontaktirate s programerjem, oziroma z vzdrževalcem programa. Pred leti tudi moj program ni dopuščal ločenih evidenc gotovinskih in negotovinskih računov. Vnesev sem jih kot negotovinski račun, a program je imel opcijo na analitikah zapiranja le evidenčno. V GK se je dokument zaprl z knjiženjem blagajne. Mogoče imate tudi vi kakšno opcijo zapiranja, ki bi vam služila za ta namen.

Saj bi vas vprašal, kateri program uporabljate, pa vas ne smem, ker ni dovoljena reklama.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori