Prejeli smo nekaj menic z katerimi naj bi naši dobavitelji zavarovali svoje ne-dobave.
Prosim če ima kdo izkušnje z menicami,kako se vodijo(zanimajo me vse evidence v zvezi z njimi)
Predvidevamo da do vnovčenja le teh ne bo prišlo.
Vnaprej hvala za pomoč.
MENICE
Moderator: Mirko Zbačnik
Tudi jaz imam probleme z izdanimi bianko menicami, prejetimi bančnimi garancijami. Prosim če lahko napišete še knjižbe v primeru ko vnovčite menico in kadar jo vrnete.
Sedaj pa so se mi pojavile tudi cesije (iz tujine) s katerimi tuji kupec prenese hipotekarni kredit na nas. Cesijo sem knjižila 1659/1210, nato pa je prišlo nakazilo in je kot pošiljatelj naveden kupec osebno in ne banka.
Tako, da sploh ne vem ali je smiselno knjižiti takšne cesije, ali pa jih morda zavedem samo izvenbilančno?
Sedaj pa so se mi pojavile tudi cesije (iz tujine) s katerimi tuji kupec prenese hipotekarni kredit na nas. Cesijo sem knjižila 1659/1210, nato pa je prišlo nakazilo in je kot pošiljatelj naveden kupec osebno in ne banka.
Tako, da sploh ne vem ali je smiselno knjižiti takšne cesije, ali pa jih morda zavedem samo izvenbilančno?
slava