Vpis v sodni register

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

ANAID
Nov član
Nov član

Vpis v sodni register

Odgovor Napisal/-a ANAID »

Pozdravljeni!
V roku enega meseca bomo spremenili sedež poslovanja. Zanima me, kakšen je postopek vpisa v sodni register, objava v UL (pripadajoči dokuneti) in koliko časa traja,da vse uredijo?
Lp, Diana.
NINA BAL
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a NINA BAL »

Čao,

za vpis spremembe v sodni register moraš izpolniti obr. SPR-dobiš ga na internetni strani www.sodisce.si - mislim, da v dveh izvodih in plačaš takso. Ko sodišče reši vašo vlogo(cca do 1 meseca smo mi čakali) Vam pošlje na nov naslov Sklep o spremembi in zraven položnico za objavo v Uradnem Listu, hkrati pa še obrazec s katerim spremembo naslova javiš tudi AJPES-u. Vse ostale moraš sama obvestiti, tudi davčno.

LP
N.B.
ANAID
Nov član
Nov član

Najlepša hvala.
LP.Diana
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

A kaj je potrebno pred vpisom sprememb v sodni register veste in vas zanima samo vpis sprememb?
ANAID
Nov član
Nov član

Ne, v bistvu v detajle ne vem. Zelo prijazno bi bilo od vas, če bi mi pomagali še pri tem.
LP, Diana
tisdno
Računovodja
Računovodja

Da ne bom pisala na veliko mi najprej zaupajte, ali ima podjetje več lastnikov ali je samo eden, ker od tega je odvisno ali zadevo lahko uredite sami ali pa potrebujete notarja.
ANAID
Nov član
Nov član

Podjetje ima samo enega lastnika (direktorja). Zatsopnik pa je še eden poleg njega (v primeru odsotnosti direktorja odloča).
LP, Diana.
tisdno
Računovodja
Računovodja

Super. Predvidevam, da imate knjigo sklepov,v bistvu jo morate imeti. V knjigo sklepov boste napisal sklep, da podjetje to in to spreminja naslov družbe, ki se sedaj glasi...... Potem boste šli z to knjigo k notarju, kjer vam bodo naredili prepis tega sklepa iz knjige in ga overili. Ta prepis pa boste priložili k obrazcu SPR in sicer SPR št. 0 in št. 1. ter priložili sodne takse v višini 14.250,00 SIT.
ANAID
Nov član
Nov član

Hvala, to že imam. Vsaj dodatnim stroškom pooblaščenca se bomo izognili.
Lep pozdrav, Diana.
soro
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a soro »

Pozdravljeni,

meni tudi to zanima, ali mora iti preko notarja? Ali je dovolj izpisek sklepa? prosim za odgovor,

sonja
tisdno
Računovodja
Računovodja

Ups,ANAID, še nekaj sem pozabila. Kako imate napisan sedež v aktu o ustanovitvi, če je npr. napisano. Sedež podetja je Ljubljana, poslovni naslov npr. Slovenska cesta 12, potem je dovolj tako kot sem napisala. Če pa je v aktu napisano, sedež podjetja je Ljubljana, Slovenska cesta 12, potem je potrebno prepisati akt podjetja pod sedež navesti novi naslov in ta čistopis poslati zraven sodišču k obrazcem sprememb 0 in 1 in prepisu iz knjige sklepov, posebej pa pripnete prazen list, kjer napišete priloga 1 in Vpišejo se spremembe akta o ustanovitvi družbe, dodati pa morate še 4.750,00 SIT sodne takse.
tisdno
Računovodja
Računovodja

Sonja zdej pa še odgovor tebi.
Če ima družba več lastnikov, potem je za spremembo sedeža potreben notarski zapis, se reče notar potrdi sklepe, potrdi čistopis družbene pogodbe, vsi druženiki morajo k notarju in podpisati zapis. Če pa je en lastnik potem se v knjigo sklepov napiše tako kot sem že zgoraj napisala in se samo overi prepis sklepa pri notarju, ker je bistvena razlika v ceni (50.000,00 SIT proti 2.500,00 SIT - ta cena ni čisto taka, vendar tako nekako).
Odgovori