poravnava - kasko

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
pikapoka
Novinec
Novinec

poravnava - kasko

Odgovor Napisal/-a pikapoka »

Pozdravljeni

sem čisto nova na tem forumu in imam eno težavo.
V podjetju smo dobili s strani Zavarovalnice poravnavo za poškodovano službeno vozilo. To poravnavo smo zapirali s kompenzacijo za odprte obveznosti do zavarovalnice triglav.

Kako naj to knjižim?

Najlepša hvala za odgovor

pikapoka
pikapoka
Novinec
Novinec

Ojla

a mi res ne more nihče dati odgovora.

Lepo lepo prosim

hvala
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Poknjižite terjtev do zavarovalnice kot, da kompenzacije ne bi bilo in potem naredite komepnzacijo med obveznostmi in terjatvami.

Če se vedno dršimo načela, da evidentiramo vsak poslovni dogodek posebej ni dileme: če ne bi bilo kompenzacije bi evidentirali:

Terjatev do zavarovaljnice in prihodek na osnovi izračuna oziroma določbe zavarovalnice
Plačilo na oznovi izpiska iz TRR

Tako pa knjižite

Terjatev do zavarovaljnice in prihodek na osnovi izračuna oziroma določbe zavarovalnice
Kompenzaciojo med obveznostmi in tejatvami ( za kar morate imeti potrjeno kompenzacijo s strani zavaovalnice )

Pozdrav vsem,

MG
Andre
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Dolenjska

Odgovor Napisal/-a Andre »

Kaj pa naj naredim v primeru, da dobim od zavarovalnice le enostranski predlog kompenzacije :?: Nikjer pa ni odločbe oziroma kakršnega koli dokumenta v katerem bi bilo navedeno koliko smo prejeli za škodo :roll: :sjezen:
Andreja
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Papri na osnovi katerega so izračunali škodo morate dobiti. Ponavadi je to cenitev cenilca zavarovalnice.
Načeloma ne bi smeli narediti enostranske kompenzacije ampak, ker vam verjetno škode tako ali tako ne bodo nakazali in če imate res odprte obveznosti do njih kompenzacijo le podpišite. Če ne boste imeli samo odprto vse skupaj .
Preden podpišete kompenzacijo pa le pridobite cenitev ali njihov pair z oceno škode.

Pozdrav vsem,

MG
Andre
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Dolenjska

Odgovor Napisal/-a Andre »

MG
hvala za odgovor. Še danes jih bom poklicala.
Andreja
pikapoka
Novinec
Novinec

POzdravljeni

ja to mi je vse jasno, da knjižim:

Kompenzaciojo med obveznostmi in tejatvami ( za kar morate imeti potrjeno kompenzacijo s strani zavaovalnice )

Samo ne vem kontov. Mi imamo en konto prejete odškodnine na 784

a poj knjižim 165/784 in plačilo 110/165

Še enkrat hvala za odgovore
Odgovori