Pozdravljeni
sem čisto nova na tem forumu in imam eno težavo.
V podjetju smo dobili s strani Zavarovalnice poravnavo za poškodovano službeno vozilo. To poravnavo smo zapirali s kompenzacijo za odprte obveznosti do zavarovalnice triglav.
Kako naj to knjižim?
Najlepša hvala za odgovor
pikapoka
poravnava - kasko
Moderator: Mirko Zbačnik
Poknjižite terjtev do zavarovalnice kot, da kompenzacije ne bi bilo in potem naredite komepnzacijo med obveznostmi in terjatvami.
Če se vedno dršimo načela, da evidentiramo vsak poslovni dogodek posebej ni dileme: če ne bi bilo kompenzacije bi evidentirali:
Terjatev do zavarovaljnice in prihodek na osnovi izračuna oziroma določbe zavarovalnice
Plačilo na oznovi izpiska iz TRR
Tako pa knjižite
Terjatev do zavarovaljnice in prihodek na osnovi izračuna oziroma določbe zavarovalnice
Kompenzaciojo med obveznostmi in tejatvami ( za kar morate imeti potrjeno kompenzacijo s strani zavaovalnice )
Pozdrav vsem,
MG
Če se vedno dršimo načela, da evidentiramo vsak poslovni dogodek posebej ni dileme: če ne bi bilo kompenzacije bi evidentirali:
Plačilo na oznovi izpiska iz TRR
Tako pa knjižite
Kompenzaciojo med obveznostmi in tejatvami ( za kar morate imeti potrjeno kompenzacijo s strani zavaovalnice )
Pozdrav vsem,
MG
Papri na osnovi katerega so izračunali škodo morate dobiti. Ponavadi je to cenitev cenilca zavarovalnice.
Načeloma ne bi smeli narediti enostranske kompenzacije ampak, ker vam verjetno škode tako ali tako ne bodo nakazali in če imate res odprte obveznosti do njih kompenzacijo le podpišite. Če ne boste imeli samo odprto vse skupaj .
Preden podpišete kompenzacijo pa le pridobite cenitev ali njihov pair z oceno škode.
Pozdrav vsem,
MG
Načeloma ne bi smeli narediti enostranske kompenzacije ampak, ker vam verjetno škode tako ali tako ne bodo nakazali in če imate res odprte obveznosti do njih kompenzacijo le podpišite. Če ne boste imeli samo odprto vse skupaj .
Preden podpišete kompenzacijo pa le pridobite cenitev ali njihov pair z oceno škode.
Pozdrav vsem,
MG
POzdravljeni
ja to mi je vse jasno, da knjižim:
Samo ne vem kontov. Mi imamo en konto prejete odškodnine na 784
a poj knjižim 165/784 in plačilo 110/165
Še enkrat hvala za odgovore
ja to mi je vse jasno, da knjižim:
Samo ne vem kontov. Mi imamo en konto prejete odškodnine na 784
a poj knjižim 165/784 in plačilo 110/165
Še enkrat hvala za odgovore