Izplačilo potnih nalogov
Moderator: Mirko Zbačnik
Izplačilo potnih nalogov
Vem, da se ponavadi potni nalogi izplačujejo v gotovini iz blagajne, naš zaposleni pa želi, da bi mu nakazali direktno na njegov račun, kamor prejema plačo. Ali je to možno oziroma dovoljeno? Kje bi lahko o tem kaj več prebrala?
V tem sem še bolj nova! Prosim če lahko kdo hitor odgovori!
Hvala!
V tem sem še bolj nova! Prosim če lahko kdo hitor odgovori!
Hvala!
Seveda je dovoljeno. Način izplačila ni predpisan. Iz blagajne se izplačuje ponavadi zato, ker delavci ponavadi ne želijo izplačila na TRR.
Znesek potnega naloga nakažete na njegov TRR in uporabite šifro virmana 32 - isto kot malica in potni stroški pri plači. Izplačilo lahko naredite posebej kadarkoli lahko pa se dogovorite za izplačilo pri plači in znesek in številko potnega naloga navedete v isti rubriki na plačilni listi kot malico in potne stroške in nakažete vse skupaj.
Pozdrav vsem,
MG
Znesek potnega naloga nakažete na njegov TRR in uporabite šifro virmana 32 - isto kot malica in potni stroški pri plači. Izplačilo lahko naredite posebej kadarkoli lahko pa se dogovorite za izplačilo pri plači in znesek in številko potnega naloga navedete v isti rubriki na plačilni listi kot malico in potne stroške in nakažete vse skupaj.
Pozdrav vsem,
MG
Tudi v našem podjetju nakazujemo vse potne stroške na TRR, pa tudi izplačila po blagajni nakazujemo na TRR. To delamo že vsaj dve leti, vmes pa smo imeli tudi inšpekcijo in revizijo in ob vprašanju, če se sme nakazovati na račune delavcev, mi je inšpektor odgovoril kot piše tudi MG, da predpisa ni, ki bi o tem odločal.
Tako vi kar mirno nakazujte na TRR-je, pa še bolj elegantno je vse skupaj.
Lp, mm
Tako vi kar mirno nakazujte na TRR-je, pa še bolj elegantno je vse skupaj.
Lp, mm