Prenehanje DR-delovna knjižica - NUJNO!!

Moderator: Mirko Zbačnik

tajrin
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a tajrin »

Ma ne mi pravit. Ste že ta drugi ki mi je to rekel danes. Zdej pa smo ze trije bolj pametni. ha, ha. :supz:

Tajrin
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

Le kdo sestavlja te pravilnike? Če imam odpoved z določenim datumom, ta datum je zakon za vse, neglede na ne-delovne sobote ali nedelje. Pa bi se še morali orientirati po novem delodajalcu!
Kaj pa če ne vemo kdo je drugi delodajalec?
Več bereš, se želiš držati zakonov in pravilnikov- se bolj zapleteš in naletiš na absurd.
Nič nisem povedala, le na glas sem razmišljala.
lp
Lep pozdrav.
metalica
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Strinjam se z Metalico.

Mirjana
tajrin
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a tajrin »

Še večji absurd je ta, da ti na koncu tebi grozijo. In ko jim rečeš naj se vendar pozanimajo pri svojih pravnikih ti enostavno rečejo da ne, ker da je to zakon in tega se je treba držati! :kladivo:

Oh, kako je to lepo, da veš in znaš vse....

Lep dan vam želim. :spomezik:

Tajrin
Optimistka
Računovodja
Računovodja

Spet delovna knjižica....:(((

Odgovor Napisal/-a Optimistka »

Prebrala sem vse zgoraj napisano, pa imam še vedno dvom:

Delavcu preneha razmerje dne 3.3.2007 in to je sobota - s tem dnem mu preneha pogodba za določen čas in kolikor vem, druge službe še nima.

Mu lahko torej zaključim čisto vse na dan sobote? Kot sem razumela, bi mu morala zaključiti v nedeljo bolj kot uslugo, da ne bi imel problemov pri bodočem delodajalcu?

Če nima zmenjeno za drugo službo, kaj ni čisto vseeno, ali je nedeljo še zavarovan pri nas ali ne?....

Čisto sem zmedena.... :oops:

Hvala za mnenja,

LP, M.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Načeloma se res zaključuje v nedeljo - jaz bi tudi v tem primeru zaključil tako. Saj vas nič ne stane, a ne? Za delavca bo to ugodneje, ker bo tako pridobil 1 dan na zavodu :spomezik: . Ni veliko, a nekaj je.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Optimistka
Računovodja
Računovodja

Ja, samo kaj potem ne velja, da je s tem dnem en dan preko pogodbe na naši firmi in mu moramo potem podaljšati?...

Kaj na zavodu ga potem odjavim v soboto ali nedeljo?

Hvala vam,

M.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Nisem bil pozoren pri branju - res ste zapisali "pogodba za določen čas" - v tem primeru pač zaključite na datum prenehanja pogodbe.

Sicer se pa lahko pozanimajte še na zavodu, kakšnaje tam praksa....
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Optimistka
Računovodja
Računovodja

Hvala, Mirko.

Preden vpišem podatke v DK, bom jutri v času uradnih ur vprašala še na zzzs.

Ne razumem pa, kako sem bila tako blond, da nisem lani pogledala na koledar - enostavno bi mu v pogodbi napisala 4.3. in se zdaj sploh ne bi sekirala...

Hvala za vse,

lep dan,

M.
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

Poglejte tudi kaj je navedeno v pravilniku o delovni knjižici, kjer so navedene informacije glede zaključevanja le te. Upam, da ta pravilnik še velja.

Lp
marea
Optimistka
Računovodja
Računovodja

Sem se pozanimala na zavodu za ta konkreten primer in so mi rekli, da glede na to, da je pogodbi datum 3.3., da gre za pogodbo za določen čas in da človek nima potem druge zaposlitve - da napišem pač ta datum in ne datuma nedelje (4.3.).

Hvala za vaša mnenja,

LP, M.
lijana
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a lijana »

Tema je že malo zastarela, pa vseeno. Sama sem tudi že imela primer, ko je šlo za sporazumno prekinitev delavnega razmerja, ki je bil sklenjeno za nedoločen čas. Pri odjavi na zavodu za zaposlovanje mi je uslužbenka sama popravila zaključek s petkom na nedeljo in sicer zato, da se delovno razmerje ne prekine.

Res je, da s tem sprejmeš odgovornost za zavarovanje še za dva dneva, res je pa tudi, da ni rečeno, da delavca odjaviš takoj zadnji delovni dan v vaši firmi. Mislim, da je določen rok osmih dni po prenehanju, v katerem ga je treba odjavit.
jana
Odgovori