Tajrin
Prenehanje DR-delovna knjižica - NUJNO!!
Moderator: Mirko Zbačnik
Le kdo sestavlja te pravilnike? Če imam odpoved z določenim datumom, ta datum je zakon za vse, neglede na ne-delovne sobote ali nedelje. Pa bi se še morali orientirati po novem delodajalcu!
Kaj pa če ne vemo kdo je drugi delodajalec?
Več bereš, se želiš držati zakonov in pravilnikov- se bolj zapleteš in naletiš na absurd.
Nič nisem povedala, le na glas sem razmišljala.
lp
Kaj pa če ne vemo kdo je drugi delodajalec?
Več bereš, se želiš držati zakonov in pravilnikov- se bolj zapleteš in naletiš na absurd.
Nič nisem povedala, le na glas sem razmišljala.
lp
Lep pozdrav.
metalica
metalica
-
Optimistka
- Računovodja

Spet delovna knjižica....:(((
Prebrala sem vse zgoraj napisano, pa imam še vedno dvom:
Delavcu preneha razmerje dne 3.3.2007 in to je sobota - s tem dnem mu preneha pogodba za določen čas in kolikor vem, druge službe še nima.
Mu lahko torej zaključim čisto vse na dan sobote? Kot sem razumela, bi mu morala zaključiti v nedeljo bolj kot uslugo, da ne bi imel problemov pri bodočem delodajalcu?
Če nima zmenjeno za drugo službo, kaj ni čisto vseeno, ali je nedeljo še zavarovan pri nas ali ne?....
Čisto sem zmedena....
Hvala za mnenja,
LP, M.
Delavcu preneha razmerje dne 3.3.2007 in to je sobota - s tem dnem mu preneha pogodba za določen čas in kolikor vem, druge službe še nima.
Mu lahko torej zaključim čisto vse na dan sobote? Kot sem razumela, bi mu morala zaključiti v nedeljo bolj kot uslugo, da ne bi imel problemov pri bodočem delodajalcu?
Če nima zmenjeno za drugo službo, kaj ni čisto vseeno, ali je nedeljo še zavarovan pri nas ali ne?....
Čisto sem zmedena....
Hvala za mnenja,
LP, M.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
-
Optimistka
- Računovodja

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Nisem bil pozoren pri branju - res ste zapisali "pogodba za določen čas" - v tem primeru pač zaključite na datum prenehanja pogodbe.
Sicer se pa lahko pozanimajte še na zavodu, kakšnaje tam praksa....
Sicer se pa lahko pozanimajte še na zavodu, kakšnaje tam praksa....
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Optimistka
- Računovodja

-
Optimistka
- Računovodja

Tema je že malo zastarela, pa vseeno. Sama sem tudi že imela primer, ko je šlo za sporazumno prekinitev delavnega razmerja, ki je bil sklenjeno za nedoločen čas. Pri odjavi na zavodu za zaposlovanje mi je uslužbenka sama popravila zaključek s petkom na nedeljo in sicer zato, da se delovno razmerje ne prekine.
Res je, da s tem sprejmeš odgovornost za zavarovanje še za dva dneva, res je pa tudi, da ni rečeno, da delavca odjaviš takoj zadnji delovni dan v vaši firmi. Mislim, da je določen rok osmih dni po prenehanju, v katerem ga je treba odjavit.
Res je, da s tem sprejmeš odgovornost za zavarovanje še za dva dneva, res je pa tudi, da ni rečeno, da delavca odjaviš takoj zadnji delovni dan v vaši firmi. Mislim, da je določen rok osmih dni po prenehanju, v katerem ga je treba odjavit.
jana