01-zapm

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
rnrnrn
Začetnik
Začetnik

01-zapm

Odgovor Napisal/-a rnrnrn »

že zadnjič sem se lovil okrog obračunavanja bolniške v breme zzzs... s tem v zvezi tudi moje naslednje vprašanje:

zanima me obrazec 01-zapm.
- ali pod 01 vpišem celotno bruto plačo (nadomestilo, ki bremeni frimo in zzzs, ali samo del, ki bremeni firmo)?
- ali pod 03 vpišem, celo številko, ali samo za tisti del ur, ki bremeni firmo?!?
- ali plačo, glede na to, da gre za nadomestilo sploh vpišem pod 01, ali pod 011 (ne razumem ali gre pod 011 za zaostala izplačila in ZAOSTALA NADOMESTILA, ali tako kot piše - za zaostala izplačila in nadomestila? in moram pač nadomestilo plače, se pravi bolniško evidentirati v tej vrstici?)
- ali pod 027 vpišem število vseh ur, ali samo tistih, ki so v breme firme?

za odgovor se najlepše zahvaljujem!
mojcar
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mojcar »

Kompletna navodila so objavljena na računovodja.com poročanje o izplačanih plačah
rnrnrn
Začetnik
Začetnik

še vedno mi ni jasno, ali pod aop 004 upoštevam za izračun delavcev ure celotnega meseca, ali samo tiste, ki gredo v breme firme?!?

ter kako je z neto plačo pod aop 024? vpišem neto izplačilo, ali samo del, ki je v breme firme? v navodilih ne najdem pojasnila za te dve vprašanji...
Angelina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Angelina »

vpisujete samo kar gre v breme firme.
tako so meni rekli. se spomnim, ker sem potem oddala enkrat celo skoraj prazen obrazec.
Samo tam bruto se vpise polni - pa NE pozabite zgoraj nekam napisati "delavec ima boleznino" tako so meni rekli pri nas - ampak so me kljub temu klicali kako to da so prazna okenca - in sem rekla boleznina pa je bilo vse ok
rnrnrn
Začetnik
Začetnik

angelina, najlepša hvala!

sem oddala obrazec kar po internetu... ne vem niti,kam bi napisala boleznina v tem primeru?!?

me pa zanima, kako izračunaš v tem primeru neto? v navodilih jasno piše, da je to bruto - prispevki - akontacija dohodnine.

kako izračunam akontacijo dohodnine, glede na to, da gre samo za del plače? jaz sem upoštevala kar sorazmerni del. celotna akontacija je bila X, jaz sem za znesek akontacije upoštevala kar sorazmerni del celotnega zneska dohodnine.

je to pravilno, ali bi morala kako drugače?
Angelina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Angelina »

moram porskati po mojih obrazcih za nazaj

napisala sem pa na vrhu na papir in oddala papirnato, ker mi program ni sprejel
namrec javljal je napako pol smo se mailali z AJPESOM in na koncu so mi napisali, daprosijo ce oddam papirnato, da program se ni narejen tudi za boleznice

ze iscem pa sporocim
Odgovori