že zadnjič sem se lovil okrog obračunavanja bolniške v breme zzzs... s tem v zvezi tudi moje naslednje vprašanje:
zanima me obrazec 01-zapm.
- ali pod 01 vpišem celotno bruto plačo (nadomestilo, ki bremeni frimo in zzzs, ali samo del, ki bremeni firmo)?
- ali pod 03 vpišem, celo številko, ali samo za tisti del ur, ki bremeni firmo?!?
- ali plačo, glede na to, da gre za nadomestilo sploh vpišem pod 01, ali pod 011 (ne razumem ali gre pod 011 za zaostala izplačila in ZAOSTALA NADOMESTILA, ali tako kot piše - za zaostala izplačila in nadomestila? in moram pač nadomestilo plače, se pravi bolniško evidentirati v tej vrstici?)
- ali pod 027 vpišem število vseh ur, ali samo tistih, ki so v breme firme?
za odgovor se najlepše zahvaljujem!
01-zapm
Moderator: Mirko Zbačnik
vpisujete samo kar gre v breme firme.
tako so meni rekli. se spomnim, ker sem potem oddala enkrat celo skoraj prazen obrazec.
Samo tam bruto se vpise polni - pa NE pozabite zgoraj nekam napisati "delavec ima boleznino" tako so meni rekli pri nas - ampak so me kljub temu klicali kako to da so prazna okenca - in sem rekla boleznina pa je bilo vse ok
tako so meni rekli. se spomnim, ker sem potem oddala enkrat celo skoraj prazen obrazec.
Samo tam bruto se vpise polni - pa NE pozabite zgoraj nekam napisati "delavec ima boleznino" tako so meni rekli pri nas - ampak so me kljub temu klicali kako to da so prazna okenca - in sem rekla boleznina pa je bilo vse ok
angelina, najlepša hvala!
sem oddala obrazec kar po internetu... ne vem niti,kam bi napisala boleznina v tem primeru?!?
me pa zanima, kako izračunaš v tem primeru neto? v navodilih jasno piše, da je to bruto - prispevki - akontacija dohodnine.
kako izračunam akontacijo dohodnine, glede na to, da gre samo za del plače? jaz sem upoštevala kar sorazmerni del. celotna akontacija je bila X, jaz sem za znesek akontacije upoštevala kar sorazmerni del celotnega zneska dohodnine.
je to pravilno, ali bi morala kako drugače?
sem oddala obrazec kar po internetu... ne vem niti,kam bi napisala boleznina v tem primeru?!?
me pa zanima, kako izračunaš v tem primeru neto? v navodilih jasno piše, da je to bruto - prispevki - akontacija dohodnine.
kako izračunam akontacijo dohodnine, glede na to, da gre samo za del plače? jaz sem upoštevala kar sorazmerni del. celotna akontacija je bila X, jaz sem za znesek akontacije upoštevala kar sorazmerni del celotnega zneska dohodnine.
je to pravilno, ali bi morala kako drugače?