S.p. in kupci

Moderator: Mirko Zbačnik

nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

S.p. in kupci

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Vem, da je bilo že nekaj govora o tem pa bi rada samo še enkrat potrditev! S.p. je izdal račun fiz.osebi od katere pa je potem dobil gotovino, ki je ni položil na tran.račun. Vem, da jo bi moral vendar ko gospodu to povem me ne jemle resno. Ali lahko s temeljnico pozaprem te terjatve ali je to zelo narobe???

Najlepša hvala, NINA
čokolada
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a čokolada »

Jaz zaprem kar s temeljnico. Povem stranki kako bi morala delati, vendar, če noče, ga jaz ne morem prisiliti. Glavno, da ve kako je prav, saj sam nosi posledice, če ne dela pravilno.

LP
kornelija
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a kornelija »

S.p. ni treba gotovine fizično položiti na TRR. Lahko se enkrat mesečno naredi pobot polog-dvig tudi preko e-banke.
Z gotovino prosto razpolaga, mora pa imeti evidenco pretoka med gospodinjstvom in s.p.
Errare humanum est
irenag
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a irenag »

Kornelija, kako pa preko e banke narediš polog-dvig? A z zelenim virmanom, kompenzacija? Pa še to me zanima, ob koncu katerega meseca moraš narediti pologe, nekje sem prebrala, da do konca naslednjega meseca za prejšni mesec.
kornelija
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a kornelija »

Drži, uporabite zeleni virman, napišete polog-dvig gotovine, šifra plačila je 3012.
Jaz delam pobot enkrat tedensko da se mi zaprejo kupci, ker ne vodim blagajne.
Mislim pa da je na koncu vsakega meseca.
pri teh kompenzacijah imam na 92 kontu analitiko, tako da mi ni treba voditi druge evidence pretokov med gospodinjstvom.
Errare humanum est
rina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a rina »

Tudi jaz delam tako kot Kornelija.
Imeli smo tudi davčnega, pa se ni nič spotaknil ob to.

Res pa je da je bolj gledal potne naloge in druge stroške.
Povprašal je za evidenco pretoka med gospodinjstvom, zato sem mu pokazala konte 92, potem pa ni nič več komentiral...
lp :D :D
irenag
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a irenag »

Jaz pa vseeno mislim, da se pobot med pologi in dvigi dela do konca naslednjega meseca, saj ga za zadnji dan v mesecu ne moreš narediti isti dan, če zaključiš npr. ob 10-ih zvečer.
l.p.
luigi
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a luigi »

Živjo,

Ker imam sam tak primer glede gotovine me zanima kako lahko naredim polog-dvig v SKB-NETu, saj nikjer ne vidim zelenega virmana.

A bi bilo dovolj, če izpolnim v ebanki SKB-NET nalog BN01 in tam vpišem namen polog-dvig ter šifro A3012 (to imam napisano: A3012 - IZDATKI ZA NAKUP MATERIALA,BLAGA,STORITEV:IZDATKI ZA SPONZORSTVO)

Hvala in prijeten dan,

Ludvik
pepi5
Računovodja
Računovodja
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a pepi5 »

Pobot naredite s plačilnim nalogom, saj danes nalogi za kompenzacije (zeleni nalogi za obračun) ne obstajajo več. Namen napišete pobot in v dobro svoj TRR.

Lp
rina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Na prokliku imam poleg naloga za plačilo tudi nalog kompenzacije, ki je enak kot nalog za plačilo samo je zeleno pobarvan, tako kot nekoč virmani 42 na SDK.
Za polog dvig uporabim tega, ne vem pa kako imate na SKB net.
LP
tischler
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a tischler »

rina napisal/-a:Na prokliku imam poleg naloga za plačilo tudi nalog kompenzacije, ki je enak kot nalog za plačilo samo je zeleno pobarvan, tako kot nekoč virmani 42 na SDK.
Za polog dvig uporabim tega, ne vem pa kako imate na SKB net.
LP
Tudi jaz bom uporabljal proklik in me zanima katero šifro vpišete pod "vrsto posla" v primeru polog-dvig?
Zanima pa me tudi ali je v polju nalogodajalca, se pravi mene-plačnika, potrebno izpolniti tudi polje referenca? Če je potrebno, kaj se vpiše? :nevem:
Aha pa še to. Kaj uporabiš pri plačilu s proklikom za potrdilo o plačilo? Ali si kaj sprintaš ali dobiš od banke kakšen izpis, ali kaj podobnega?
rina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Pod vrsta posla dam A 3012. referenca pri nalogodajalcu in prejemniku je itak ista ker sta ena in ista oseba. Jaz zgoraj ne vpišem reference, spodaj pod sklicevanje napišen datum za katerega vršim pobot.
lep dan želim
Odgovori