S.p. in kupci
Moderator: Mirko Zbačnik
S.p. in kupci
Vem, da je bilo že nekaj govora o tem pa bi rada samo še enkrat potrditev! S.p. je izdal račun fiz.osebi od katere pa je potem dobil gotovino, ki je ni položil na tran.račun. Vem, da jo bi moral vendar ko gospodu to povem me ne jemle resno. Ali lahko s temeljnico pozaprem te terjatve ali je to zelo narobe???
Najlepša hvala, NINA
Najlepša hvala, NINA
Drži, uporabite zeleni virman, napišete polog-dvig gotovine, šifra plačila je 3012.
Jaz delam pobot enkrat tedensko da se mi zaprejo kupci, ker ne vodim blagajne.
Mislim pa da je na koncu vsakega meseca.
pri teh kompenzacijah imam na 92 kontu analitiko, tako da mi ni treba voditi druge evidence pretokov med gospodinjstvom.
Jaz delam pobot enkrat tedensko da se mi zaprejo kupci, ker ne vodim blagajne.
Mislim pa da je na koncu vsakega meseca.
pri teh kompenzacijah imam na 92 kontu analitiko, tako da mi ni treba voditi druge evidence pretokov med gospodinjstvom.
Errare humanum est
Živjo,
Ker imam sam tak primer glede gotovine me zanima kako lahko naredim polog-dvig v SKB-NETu, saj nikjer ne vidim zelenega virmana.
A bi bilo dovolj, če izpolnim v ebanki SKB-NET nalog BN01 in tam vpišem namen polog-dvig ter šifro A3012 (to imam napisano: A3012 - IZDATKI ZA NAKUP MATERIALA,BLAGA,STORITEV:IZDATKI ZA SPONZORSTVO)
Hvala in prijeten dan,
Ludvik
Ker imam sam tak primer glede gotovine me zanima kako lahko naredim polog-dvig v SKB-NETu, saj nikjer ne vidim zelenega virmana.
A bi bilo dovolj, če izpolnim v ebanki SKB-NET nalog BN01 in tam vpišem namen polog-dvig ter šifro A3012 (to imam napisano: A3012 - IZDATKI ZA NAKUP MATERIALA,BLAGA,STORITEV:IZDATKI ZA SPONZORSTVO)
Hvala in prijeten dan,
Ludvik
Tudi jaz bom uporabljal proklik in me zanima katero šifro vpišete pod "vrsto posla" v primeru polog-dvig?rina napisal/-a:Na prokliku imam poleg naloga za plačilo tudi nalog kompenzacije, ki je enak kot nalog za plačilo samo je zeleno pobarvan, tako kot nekoč virmani 42 na SDK.
Za polog dvig uporabim tega, ne vem pa kako imate na SKB net.
LP
Zanima pa me tudi ali je v polju nalogodajalca, se pravi mene-plačnika, potrebno izpolniti tudi polje referenca? Če je potrebno, kaj se vpiše?
Aha pa še to. Kaj uporabiš pri plačilu s proklikom za potrdilo o plačilo? Ali si kaj sprintaš ali dobiš od banke kakšen izpis, ali kaj podobnega?