izstavitev računa - rok

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

izstavitev računa - rok

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Ugotovili smo, da za najemnino eni od fizičnih oseb nismo izstavljali računa. Zneski niso veliki, vendar se to z leti nabere.
Zanima me, če lahko izstavimo račun za nazaj?
Po moje ja, saj po zakonu ni roka za izstavitev računa.
fallenangel
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a fallenangel »

Kakor je meni znano se lahko račun izda najkasneje po dveh mesecih po opravljeni storitvi... oz. v kolikor je račun nekoliko "zastarel"... na računu naj nebi pisalo za katero obračunsko obdobje se gre... (mislim, da to lahko rešite s tem, da napišete da gre za obračunsko obdobje do tega in tega datuma ne pa da je tudi navedeno za katera obdobja se vse to gre...)
Dajte pa vseeno preveriti ali to drži...
fallenangel
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a fallenangel »

mislim pa da je to zaradi ddv-ja...ampak kot rečeno sem vse to le "zasledila" ne vem če drži
komar66
Računovodja
Računovodja
Kraj: bloke

Odgovor Napisal/-a komar66 »

v praksi se izstavi račun normalno in v njem navedel razloge zakaj smo ga izdali tako pozno
ddv pa ne bi obračunal v skladu z tistim členom, ko najemnine niso obdavčene
vendar pazi največ pet let, ker kar je več kot pet let ti lahko stranka zavrne račun zaradi zastaranja
parvati
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a parvati »

Po mojih informacijah lahko ni popolnoma nič narobe, če račun izstaviš za nazaj. Če je storitev bila opravljena lahko zanjo zaračunate.
Zelo dobro je, če lahko dokažete, da so koristili vaše prostore. Še najbolje je, da ugotovitevno izjavo podpišeta oba in je osnova za izstavitev računa. Taka izjava ni nujna, je pa zagotovilo, da se ne bo potem kaj zataknilo kasneje.
Odgovori