Ugotovili smo, da za najemnino eni od fizičnih oseb nismo izstavljali računa. Zneski niso veliki, vendar se to z leti nabere.
Zanima me, če lahko izstavimo račun za nazaj?
Po moje ja, saj po zakonu ni roka za izstavitev računa.
izstavitev računa - rok
Moderator: Mirko Zbačnik
-
fallenangel
- Začetnik

Kakor je meni znano se lahko račun izda najkasneje po dveh mesecih po opravljeni storitvi... oz. v kolikor je račun nekoliko "zastarel"... na računu naj nebi pisalo za katero obračunsko obdobje se gre... (mislim, da to lahko rešite s tem, da napišete da gre za obračunsko obdobje do tega in tega datuma ne pa da je tudi navedeno za katera obdobja se vse to gre...)
Dajte pa vseeno preveriti ali to drži...
Dajte pa vseeno preveriti ali to drži...
-
fallenangel
- Začetnik

Po mojih informacijah lahko ni popolnoma nič narobe, če račun izstaviš za nazaj. Če je storitev bila opravljena lahko zanjo zaračunate.
Zelo dobro je, če lahko dokažete, da so koristili vaše prostore. Še najbolje je, da ugotovitevno izjavo podpišeta oba in je osnova za izstavitev računa. Taka izjava ni nujna, je pa zagotovilo, da se ne bo potem kaj zataknilo kasneje.
Zelo dobro je, če lahko dokažete, da so koristili vaše prostore. Še najbolje je, da ugotovitevno izjavo podpišeta oba in je osnova za izstavitev računa. Taka izjava ni nujna, je pa zagotovilo, da se ne bo potem kaj zataknilo kasneje.