Knjiženje stroškov za javna dela

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ihertl
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Knjiženje stroškov za javna dela

Odgovor Napisal/-a ihertl »

Smo javni zavod(šola in vrtec), imamo delavnca preko javnih del, za katerega dobimo 80 % plačanih stroškov. Ostalo je naše breme. Mi lahko nekdo prosim napiše, kako se to poknjiži (plača, prispevki, naši stroški, evidenčni promet). A je strošek plače samo tisti del, ki ga mi krijemo ali tudi del, ki ga dobimo od Zavoda za Zaposlovanje- a je njihovo nakazilo refundacija ali prihodek?

Se lepo zahvaljujem za pojasnilo.
Inge
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Vse kar gre za plačo je strošek plač. Za del ki je refundiran je to na eni strani prihodek, na drugi pa plača.
ihertl
Začetnik
Začetnik

Javna dela

Na UJP so nam rekli, da ne sme biti plača za javna dela pri plačah, ampak pod šifro 43 in moramo javna dela odšteti iz obrazca(obračun plače/regresa) -na ajpesu pa nam je rekla, da naj vzamemo javna dela kot refundacijo npr. kot boleznine(bruto s prispevki).
Refundacija je le delna, en del je naš strošek( 20%).
Help
Inge
ihertl
Začetnik
Začetnik

Javna dela

Na UJP so nam rekli, da ne sme biti plača za javna dela pri plačah, ampak pod šifro 43 in moramo javna dela odšteti iz obrazca(obračun plače/regresa) -na ajpesu pa nam je rekla, da naj vzamemo javna dela kot refundacijo npr. kot boleznine(bruto s prispevki).
Refundacija je le delna, en del je naš strošek( 20%).
Help
Inge
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Jaz javna dela knjižim na terjatve v tistem delu, ki ga povrne zavod (+prevoz+prehrano). Temeljnici priložim še specifikacijo obračuna javnih del zavoda za zaposlovanje. Del plače, ki ga krijemo sami, knjižim med stroške. Za poročanje Ajpesu zaposlene preko javnih del v celoti izločim, ne glede na to, da del njihovih plač krijemo sami.
ihertl
Začetnik
Začetnik

Hvala lepa za odgovore. Za ajpes vem, da ne prikazujemo jana dela, za UJP pa ne vem kako naj poterm napišem ta obrazec, ker ne štima bruto.
Razen, da ga dm pod refundacije celega (šifra 43?), neglede, da ga nekaj mi plačamo. Saj je tudi tistih 20 % plača- torej strošek.
Pač razmišljam.
Inge
Odgovori