Smo javni zavod(šola in vrtec), imamo delavnca preko javnih del, za katerega dobimo 80 % plačanih stroškov. Ostalo je naše breme. Mi lahko nekdo prosim napiše, kako se to poknjiži (plača, prispevki, naši stroški, evidenčni promet). A je strošek plače samo tisti del, ki ga mi krijemo ali tudi del, ki ga dobimo od Zavoda za Zaposlovanje- a je njihovo nakazilo refundacija ali prihodek?
Se lepo zahvaljujem za pojasnilo.
Knjiženje stroškov za javna dela
Moderator: Mirko Zbačnik
Javna dela
Na UJP so nam rekli, da ne sme biti plača za javna dela pri plačah, ampak pod šifro 43 in moramo javna dela odšteti iz obrazca(obračun plače/regresa) -na ajpesu pa nam je rekla, da naj vzamemo javna dela kot refundacijo npr. kot boleznine(bruto s prispevki).
Refundacija je le delna, en del je naš strošek( 20%).
Help
Help
Inge
Javna dela
Na UJP so nam rekli, da ne sme biti plača za javna dela pri plačah, ampak pod šifro 43 in moramo javna dela odšteti iz obrazca(obračun plače/regresa) -na ajpesu pa nam je rekla, da naj vzamemo javna dela kot refundacijo npr. kot boleznine(bruto s prispevki).
Help
Help
Inge
Jaz javna dela knjižim na terjatve v tistem delu, ki ga povrne zavod (+prevoz+prehrano). Temeljnici priložim še specifikacijo obračuna javnih del zavoda za zaposlovanje. Del plače, ki ga krijemo sami, knjižim med stroške. Za poročanje Ajpesu zaposlene preko javnih del v celoti izločim, ne glede na to, da del njihovih plač krijemo sami.