kako pravilno obračunati delo ob praznikih

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
rajc
Novinec
Novinec

kako pravilno obračunati delo ob praznikih

Odgovor Napisal/-a rajc »

Pozdravljeni
Ker je narava dela taka da se mora delo opravljati tudi ob dela prostih dnevih (prazniki in nedelje) me zanima kaksen je pravilen obracun? Konkretno: delavec mora delati na drzavni praznik in ima priznano in placano redno delo + dodatek za delo ob dela prostih dnevih - delavcu ki pa je prost pa pripada placanih 8 ur - se pravi delavec ki je delal dobi max50% vec od nekoga ki je pocival - to se mi ne zdi logicno zato me znima kaj je opredeljeno v zakonu (uporabljamo KP o Kemijski in gumarski ind.)
Hvala
:kladivo:
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Vsak delavec dobi 8 ur obračunanega praznika. Tisti, ki je na tadn delel pa dobi ( seveda če gre za nadure in ne prerazporeditev ur ) še ure + dodatek- se pravi 100 +150 in ne 100+50.

Če gre pa za prerazporeditev pa res dobi samo 100+50 in prosti dan na nek drugi dan.

Pozdrav vsem,

MG
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Opozoriti moram še, da je dodatek za nadurno delo odvisen tudi od kolektivne pogodbe, nekatere določajo le 30% (na primer za gradbeno dejavnost).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori