haccap-NUJNO

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
essa
Začetnik
Začetnik
Kraj: kras
Kontakt:

haccap-NUJNO

Odgovor Napisal/-a essa »

Pri prejšnjem delodajalcu sem opravila haccap izobraževanje.Ali drži,da mi ga mora po zakonu delodajalec izročiti?Da se ga lahko prenaša od enega delodajalca k drugemu?Ker firma trdi,da je to interni dokument in da ga samo po dobri volji izročijo novemu delodajalcu!
komar66
Računovodja
Računovodja
Kraj: bloke

Odgovor Napisal/-a komar66 »

kolikor jaz vem je to javna listina
in lahko dobiš kopijo pri izvajalcu izobraževanja
essa
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Tudi meni je bilo rečeno,da je to javna listina,vendar mi je poslovodja rekla,da je to plačala njena firma in da mi ga lahko izroči samo po njeni dobri volji,ki je pa nima in je nikoli ni imela nažalost in razočaranje vseh zaposlenih.
Tako,da bi rada še kako mnenje o tej zdevi.Vseeno hvala.
Karmen
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Vsi izpiti ali , ki ste jih delali se nanašajo na vaše Ime in Priimek in vam jih nihče ne more odvzeti .Tudi delodajelec, ki je izpit plačal ne.
Obrnite se na inštitu, ki je listino izdal in naj vam izda dvojnik.

Lp,

MG
essa
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Vse to je lepo in prav,vendar mi trdijo v firmi,da so oni to plačali in da mi niso dolžni izročiti potrdila.Problem je,ker ne vem kdo je bil izvajalec tega seminarja oziroma se ne spomnim in ne vem na koga naj se obrnem.
komar66
Računovodja
Računovodja
Kraj: bloke

Odgovor Napisal/-a komar66 »

vprašaj sodelavko
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

vprašaj na gospodarsko zbornico če obstaja enotni register imetnikov haccap certifikatov.

Pozdrav vsem,

MG
essa
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Tko.Pozanimala sem se direkt na inšpektoratu in tam so mi povedali,da na žalost nismo več v socializmu in da se potrdila ne prenašajo,ampak ostanejo tam,kjer je tisti,ki je plačal karkoli zate.Se pravi,tisti delodajalec,na katerega je izdan račun za plačilo takih potrdil.
Toliko v vednost tudi ostalim,ki vas bo zanimala ta zadeva.

Srečno.

Karmen
tia*
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a tia* »

Če je inšpektor tako rekel, bo že prav, vendar se jaz z njim zanesljivo ne strinjam. Kolikor sem se sama oz. moji sodelavci, udeleževala seminarjev ali izobraževanj, smo vedno prejeli udeleženci potrdila ali spričevala v roke in ne delodajalec. Zato ima vsak delavec tudi svoj izvod.

Kako bi pa inšpektor odgovoril, če bi šlo za npr. izobraževanje (šolanje) ob delu, ki ga plača delodajalec. Bi si delodajalec prilastil spričevalo o zaključeni npr. srednji šoli, ali morda diplomo iz fakultete, z razlago, ker nismo več v socializmu ???

Sicer pa ima od vsakega izobraževanja, ki ga delodajalec plača, tudi sam koristi, oz. se obojestranske pravice in dolžnosti uredita v pogodbi o izobraževanju. Če to ni opredeljeno, nima delodajalec pravice od vas zahtevati karkoli, zato menim, da tudi javne listine ne more zadrževati.

V konkretnem primeru HACCP pa morda preverite še na Gospodarski zbornici, saj je bilo tam več tovrstnih izobraževanj in verjemite - bila so brezplačna !
Odgovori