haccap-NUJNO
Moderator: Mirko Zbačnik
haccap-NUJNO
Pri prejšnjem delodajalcu sem opravila haccap izobraževanje.Ali drži,da mi ga mora po zakonu delodajalec izročiti?Da se ga lahko prenaša od enega delodajalca k drugemu?Ker firma trdi,da je to interni dokument in da ga samo po dobri volji izročijo novemu delodajalcu!
Tko.Pozanimala sem se direkt na inšpektoratu in tam so mi povedali,da na žalost nismo več v socializmu in da se potrdila ne prenašajo,ampak ostanejo tam,kjer je tisti,ki je plačal karkoli zate.Se pravi,tisti delodajalec,na katerega je izdan račun za plačilo takih potrdil.
Toliko v vednost tudi ostalim,ki vas bo zanimala ta zadeva.
Srečno.
Karmen
Toliko v vednost tudi ostalim,ki vas bo zanimala ta zadeva.
Srečno.
Karmen
Če je inšpektor tako rekel, bo že prav, vendar se jaz z njim zanesljivo ne strinjam. Kolikor sem se sama oz. moji sodelavci, udeleževala seminarjev ali izobraževanj, smo vedno prejeli udeleženci potrdila ali spričevala v roke in ne delodajalec. Zato ima vsak delavec tudi svoj izvod.
Kako bi pa inšpektor odgovoril, če bi šlo za npr. izobraževanje (šolanje) ob delu, ki ga plača delodajalec. Bi si delodajalec prilastil spričevalo o zaključeni npr. srednji šoli, ali morda diplomo iz fakultete, z razlago, ker nismo več v socializmu ???
Sicer pa ima od vsakega izobraževanja, ki ga delodajalec plača, tudi sam koristi, oz. se obojestranske pravice in dolžnosti uredita v pogodbi o izobraževanju. Če to ni opredeljeno, nima delodajalec pravice od vas zahtevati karkoli, zato menim, da tudi javne listine ne more zadrževati.
V konkretnem primeru HACCP pa morda preverite še na Gospodarski zbornici, saj je bilo tam več tovrstnih izobraževanj in verjemite - bila so brezplačna !
Kako bi pa inšpektor odgovoril, če bi šlo za npr. izobraževanje (šolanje) ob delu, ki ga plača delodajalec. Bi si delodajalec prilastil spričevalo o zaključeni npr. srednji šoli, ali morda diplomo iz fakultete, z razlago, ker nismo več v socializmu ???
Sicer pa ima od vsakega izobraževanja, ki ga delodajalec plača, tudi sam koristi, oz. se obojestranske pravice in dolžnosti uredita v pogodbi o izobraževanju. Če to ni opredeljeno, nima delodajalec pravice od vas zahtevati karkoli, zato menim, da tudi javne listine ne more zadrževati.
V konkretnem primeru HACCP pa morda preverite še na Gospodarski zbornici, saj je bilo tam več tovrstnih izobraževanj in verjemite - bila so brezplačna !