Delodajalec mi je izplačal preveliko vsoto za prevoz na delo. Vsota ni skladna s tem, kar je napisano v izjavi o prevozu na delo, ki sem jo podpisal. Ali sem dolžen delodajalca opozoriti na nepravilno vsoto ali ne? Ali sem kazensko odgovoren za nepravilnosti računovodij?
Hvala za odgovor!
Prevoz na delo - PREKRŠEK?
Moderator: Mirko Zbačnik
-
racunovodjaniko
- Novinec

-
racunovodjaniko
- Novinec

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Sem že mislil, da sem edini te vrste
! Čeprav niste nič krivi, vas zanima, če je to prav. Tudi jaz bi imel slabo vest. Povprašajte delodajalca, kako vam je to obračunal. Mogoče je pa kljub temu prav. Lahko, da v pogodbi ni upošteval vseh parametrov. Saj ni treba takoj povedat, da se vam zdi preveč, le pravilnost vas zanima.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Namesto ukvarjanja s kazenskim zakonikom, bi morda raje opozorili na napako in razčistili nastalo situacijo. Verjetno tudi vi delate napake in vas delodajalec opozori nanje brez groženj kazenskega zakonika.
Vaš delodajalec oz.računovodska služba, bo slej ko prej odkril/a napako (če sploh je napaka). In napako (če je), bodo odpravili. Vi pa se verjetno ne boste prav dobro počutili, če bodo ugotovili, da ste vedeli za nepravilnosti, a nanje niste opozorili. Kaj pa soodgovornost? Vsaj moralna? Če vam iz naslova česa drugega delodajalec kaj dolguje, mislim, da ni prav, da zamolčite napako in jo na tihem kompenzirate z nečem, za kar mislite, da vam pripada. Jaz bi vse skupaj razčistila z delodajalcem, bi lažje in bolje delala.
Vaš delodajalec oz.računovodska služba, bo slej ko prej odkril/a napako (če sploh je napaka). In napako (če je), bodo odpravili. Vi pa se verjetno ne boste prav dobro počutili, če bodo ugotovili, da ste vedeli za nepravilnosti, a nanje niste opozorili. Kaj pa soodgovornost? Vsaj moralna? Če vam iz naslova česa drugega delodajalec kaj dolguje, mislim, da ni prav, da zamolčite napako in jo na tihem kompenzirate z nečem, za kar mislite, da vam pripada. Jaz bi vse skupaj razčistila z delodajalcem, bi lažje in bolje delala.