M-4/M-8
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Diana, če vas prav razumem, navajate, da izpolnim podatke v obrazec, čeprav plače in prispevki niso bili plačani, temveč le obračunani? Mislim, da to ni pravilno. V obrazvu piše "plačanI", ne določa pa kdaj so plačani. Jaz razumem to, da so plačani za lansko leto do izpolnjevanja obrazca.
V nasprotnem bi lahko zaposlil delavca, mu le obračunaval plač in bi šlo v pokojninsko dobo. Še več, delavec bi bil lahko zaposlen le na papirju. Mislim, da gre tu za pritisk na delodajalca in zaščito delavca da plačuje prispevke.
Mirko
V nasprotnem bi lahko zaposlil delavca, mu le obračunaval plač in bi šlo v pokojninsko dobo. Še več, delavec bi bil lahko zaposlen le na papirju. Mislim, da gre tu za pritisk na delodajalca in zaščito delavca da plačuje prispevke.
Mirko
Mene pa zanima ,od kod vam 24,35% ? Ali ne 22,1 % + 16,1 %, skupaj38,2% ?
Ali se pod "plača" in "prispevki" vnaša vsota vseh plač za čas od 1/2003 do 12/2003, ne glede na to da so izplačane za vsak mesec šele v naslednjem mesecu(torej je zajeta plača 1/2003, plača 1/2002 pa ne, čeprav je izplačana v 2003) ? Ali drugače? lp
Ali se pod "plača" in "prispevki" vnaša vsota vseh plač za čas od 1/2003 do 12/2003, ne glede na to da so izplačane za vsak mesec šele v naslednjem mesecu(torej je zajeta plača 1/2003, plača 1/2002 pa ne, čeprav je izplačana v 2003) ? Ali drugače? lp
V kolono 6 vpišete samo ure, ki jih je dejansko opravila, v stolpec 8 bruto plačo za ure iz stolpca 6, v stolpec 9 plačane prispevke za PIZ (24,35%), za ure iz stolpca 6 in vse ostale prispevke za PIZ (bolniška, bonitete...brez porodniške, ker tega podatka nimate), v stolpec 10 vpišete ure za čas na porodniškem in čas bolniške, če je bila tudi na bolniški. Pod opombe pa navedete za katere ure iz stolpca 10 gre(bolniška ali porodniška).
lp
Magda
lp
Magda
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Jaz pa sem morala po navodilu inšpektorja ZPIZ v primeru, ko prispevki in plače niso bile izplačane, v stolpec namesto zneska vpisati 1 SIT.
Leto, iz katerega se vzame osnova, pa je določeno zato, ker od te osnove ZPIZ izračuna osnovo za pokojnino. Tudi v primeru, da traja bolniška nad 30 dni, Zavod za zdravstvo vzame osnovo za nadomestilo iz prejšnjega leta. Alena
Leto, iz katerega se vzame osnova, pa je določeno zato, ker od te osnove ZPIZ izračuna osnovo za pokojnino. Tudi v primeru, da traja bolniška nad 30 dni, Zavod za zdravstvo vzame osnovo za nadomestilo iz prejšnjega leta. Alena