osebni avto samo za službene potrebe

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vetdh
Novinec
Novinec

osebni avto samo za službene potrebe

Odgovor Napisal/-a vetdh »

Zanima me kakšne evidence je potrebno voditi za osebni avto, ki je last podjetja in se uporablja izljučno za službene potrebe in ali se strošek goriva vzdrževanje in registracija upošteva vhodni DDV. Zanima me še vse ostalo v zvezi s tem.

Hvala za odgovor.
diana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a diana »

Za osebno vozilo (pa če se uporablja samo v službene namene) se DDV ne priznava, ne pri gorivu, ne pri registraciji itd, ne pri vzdrževanju, ne pri popravilih. Mora biti kombinirano vozilo.

diana
bojana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bojana »

Diana mislim da si se zmotila, če jaz kaj vem mora biti tovorno vozilo da lahko upoštevaš vhodni ddv in ne kombinirano.

lp, Bojana
diana
Računovodja
Računovodja

Bojana-je lahko tudi kombinirano, vendar ločeno s pregrado-papirnica recimo nima tovorno vozilo, material dostavlja strankam, pa zato ne potrebuje tovorno vozilo. Ta kombinirana vozila imajo neko posebno oznako, pa ne vem katero....Preveri....pogovarjala sem se namreč z lastnico papirnice, pa mi je tako razložila....

diana
bojana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bojana »

Diana
Najbrž so to kombinirano vozilo (Ni reklama- Kangu ali Berlingo) predelali in naredili homologacijo za tovorno vozilo (kar piše v prometnem dovoljenju) kajti imela sem s.p. ki je imel davčni pregled in mu je inšpektor napisal odločbo z katero se mu je spremenila davčna obveznost na gor seveda (DDV) + obresti srečo je imel ker se je to zgodilo samo za 2 meseca.

lp, Bojana
diana
Računovodja
Računovodja

Verjetno tako ja Bojana!

diana
Odgovori