Zanima me kakšne evidence je potrebno voditi za osebni avto, ki je last podjetja in se uporablja izljučno za službene potrebe in ali se strošek goriva vzdrževanje in registracija upošteva vhodni DDV. Zanima me še vse ostalo v zvezi s tem.
Hvala za odgovor.
osebni avto samo za službene potrebe
Moderator: Mirko Zbačnik
Bojana-je lahko tudi kombinirano, vendar ločeno s pregrado-papirnica recimo nima tovorno vozilo, material dostavlja strankam, pa zato ne potrebuje tovorno vozilo. Ta kombinirana vozila imajo neko posebno oznako, pa ne vem katero....Preveri....pogovarjala sem se namreč z lastnico papirnice, pa mi je tako razložila....
diana
diana
Diana
Najbrž so to kombinirano vozilo (Ni reklama- Kangu ali Berlingo) predelali in naredili homologacijo za tovorno vozilo (kar piše v prometnem dovoljenju) kajti imela sem s.p. ki je imel davčni pregled in mu je inšpektor napisal odločbo z katero se mu je spremenila davčna obveznost na gor seveda (DDV) + obresti srečo je imel ker se je to zgodilo samo za 2 meseca.
lp, Bojana
Najbrž so to kombinirano vozilo (Ni reklama- Kangu ali Berlingo) predelali in naredili homologacijo za tovorno vozilo (kar piše v prometnem dovoljenju) kajti imela sem s.p. ki je imel davčni pregled in mu je inšpektor napisal odločbo z katero se mu je spremenila davčna obveznost na gor seveda (DDV) + obresti srečo je imel ker se je to zgodilo samo za 2 meseca.
lp, Bojana