Dopust, regres
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Pozdrav!
Se strinjam-Tajrin!
Naj prejšnji delodajalec da pisno potrdilo zdajšnjemu delodajalcu o koriščenju dopusta in o regresu.
Mi smo imeli tak primer in na podlagi tega potrdila, ki smo ga mi izdali, je delavec dobil sorazmerni del dopusta in regresa pri novem delodajalcu.
Mislim, da je tako prav tudi, če pride inšpektor.

Se strinjam-Tajrin!
Naj prejšnji delodajalec da pisno potrdilo zdajšnjemu delodajalcu o koriščenju dopusta in o regresu.
Mi smo imeli tak primer in na podlagi tega potrdila, ki smo ga mi izdali, je delavec dobil sorazmerni del dopusta in regresa pri novem delodajalcu.
Mislim, da je tako prav tudi, če pride inšpektor.
Mislim, da je za to malce pozno, saj je pogodba o zaposlitvi predvidevam podpisana. Obvezna sestavina pogodbe je tudi določitev LD, le to pa se lahko spremeni ob volji obeh podpisnikov. Kaj in koko če........
Vsekakor pa je bila najmanj 2 mesečna prekinitev in je začel pridobivati pravice na novo (sorazmerni del)
Vsekakor pa je bila najmanj 2 mesečna prekinitev in je začel pridobivati pravice na novo (sorazmerni del)
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson
vocis
Lyndon B. Johnson
vocis
Kdo pa bi bil kriv, da bi mu drugi delodajalec izplačal še sorazmerni del regresa - kar bi npr. skupaj s prvim delodajalcem presegalo tisto mejo po uredbi in da ne bi bili plačani prispevki in davki za razliko od najvišjega zneska regresa?
Mislim, da spet delodajalec ker ni pridobil ustreznih potrdil. Drži?
Mislim, da spet delodajalec ker ni pridobil ustreznih potrdil. Drži?
Vidim, da je veliko debate glede tega, ali je delavec že dobil celotni regres izplačan.Delodajalec ne bo vsak mesec izplačeval sorazmernih delov regresa, ki si jih je pridobil delavec.Šele ob koncu koledarskega leta bo slednji pridobil pravico do 3/12.Torej, jo lahko izplača v začetku naslednjega leta.
Pozdrav,
Vesna
Pozdrav,
Vesna