Reprezentanca
Moderator: Mirko Zbačnik
Reprezentanca
Kaj lahko knjižim pod stroške reprezentance?
Ali lahko pod reprezentanco knjižim razna manjše pozornosti ob Novem letu kot so npr. buteljke, keksi, čokolade, bonboniere...?
Pogostitve?
Ali lahko pod reprezentanco knjižim razna manjše pozornosti ob Novem letu kot so npr. buteljke, keksi, čokolade, bonboniere...?
Pogostitve?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Partnerje bi obdarila z božičnim kaktusom ali zvezdo ter morda čajno lučko in vse skupaj zložila v darilno vrečko. Obdarila bi pravne osebe, ne Janeza, Anico ali Franceljna, temveč Firmo 1 doo, Firmo 2 doo, .... Ali moram kljub temu od predstvnikov firm, ki jim bom izročila svoja skromna darilca pridobiti davčne številke?
http://www.*****.si/?section=3&layer ... from=ENMUP
http://www.*****.si/?section=3&layer ... from=ENMUP
Enkrat so nam na nekem seminarju dali pojasnilo po katerem lahko ločiš reklamo od reprezentance: reklama je tisto, kaj je dostopno vsem: n.pr.v trgovini vsem kupcem delijo kulice, piščalke ipd z logotipom. Kar pa je namenjeno samo nekaterim strankam (tudi če je gor logotip) pa je reprezentanca. Božična zvezda, čajna lučka ipd pa je reprezentanca v vsakem primeru.
slava
To so zelo različna mnenja. Jaz se bolj nagibam k mnenju, da so ti stroški reprezentanca kot reklama. Če bi jih obravnavala kot reklamo, bi pomenilo, da lahko odbijam DDV, pri reprezentanci pa ga ne morem.
Strinjam se da so izdelki kot so kemični svinčniki, koledarji, vžigalniki..., ki so potiskani z logotipi reklama. Buteljke, bonboniere... pa nimajo logotipa in so bolj kot reklami namenjene krepitvi poslovnih odnosov oz. so majhna pozornost ob zaključku poslovnega leta.
Kaj mislite?
Strinjam se da so izdelki kot so kemični svinčniki, koledarji, vžigalniki..., ki so potiskani z logotipi reklama. Buteljke, bonboniere... pa nimajo logotipa in so bolj kot reklami namenjene krepitvi poslovnih odnosov oz. so majhna pozornost ob zaključku poslovnega leta.
Kaj mislite?
reprezentanca
Pozdravljeni
Se bom kar pridrušla z vprašanjem oz. dvomom ki se mi je porajal ob vaši debati.
Sem s.p., svojim delavcem pokrivam malico (717) SIT/dan, poleg tega pa jim nudim še malico, za katero prejmem račun. Ta račun knjižim pod reprezentanco(4172) DDV-ja si ne odbijam.
A delam prav???
Hvala za odgovore.
Se bom kar pridrušla z vprašanjem oz. dvomom ki se mi je porajal ob vaši debati.
Sem s.p., svojim delavcem pokrivam malico (717) SIT/dan, poleg tega pa jim nudim še malico, za katero prejmem račun. Ta račun knjižim pod reprezentanco(4172) DDV-ja si ne odbijam.
A delam prav???
Hvala za odgovore.
Mojca