Računovodja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
TASHA
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Računovodja

Odgovor Napisal/-a TASHA »

Končala sem ekonomsko šolo, vendar nisem nikoli delala v računovodstvu, to pa mi sedaj sledi. Vpisala se bom v tečaj za računovodje, kjer pa zahtevajo osnove računovodstva-knjigovodstva. Po dvajsetih letih sem večino pozabila. Ali mi lahko kdo svetuje kakšen vodnik naj vzamem za zaćetek, da obnovim znanje (za d.o.o.)?
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Najprej Slovenske računovodske standarde (SRS). So tudi na tem portalu. Pa veliko uspeha. :wink:
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Mogoče lahko dobite v roke kak učbenik ekonomske šole. Če ste bili pri knjigovodstvu v šoli količ kaj uspešni se boste hitro spomnili.
Če ne bo šlo drugače, pa začnite s kakšnim začetnim tečajem računovodstva. Jaz sem ga pred leti obiskovala, kljub temu, da imam srednjo in višjo ekonomsko. Nekateri tečajniki pa so bili celo iz čisto drugih profilov (gimnazija,trgovska) in niso imeli pojma niti o tem kaj je debet, kaj kredit.
slava
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Tudi jaz vam za osvežitev znanja priporočam obisk kakšnega kratkega intenzivnega tečaja, pa še literaturo dobite, sproti vprašate kar vas zanima...Pa bo sigurno šlo.
Odgovori