Zanmima kako je z regresom, če sem zaposlen pogodbeno in sicer že 10 mesecev. Polovico regresa mi je izplačal po 6 mesecih, zaposlen pa sem od marca letost. Zanima ali mi pripada še druga polovica in do kdaj mi ga mora izplačati.
Hvala za odgovore
izplačilo regresa - pogodbena zaposlitev
Moderator: Mirko Zbačnik
A imate pogodbo o zaposlitvi ali podjemno pogodbo ?
Če je prva je to delovno razmerje in ste zavarovani in dobivate malico, prevoz,vam pripada dopust in tudi reges. Če ste bili letos zaposleni več kot 6 mesecev pri tem delodajalcu vam pripada celoten regres.
Če imate podjemno pogodbo ( honorarno ) vam ne pripada niti prevoz in malica niti plačan dopust in posledično tudi ne regres.
Pozdrav vsem,
MG
Če je prva je to delovno razmerje in ste zavarovani in dobivate malico, prevoz,vam pripada dopust in tudi reges. Če ste bili letos zaposleni več kot 6 mesecev pri tem delodajalcu vam pripada celoten regres.
Če imate podjemno pogodbo ( honorarno ) vam ne pripada niti prevoz in malica niti plačan dopust in posledično tudi ne regres.
Pozdrav vsem,
MG
A ja pa še to. Podjemna pogodba ( honorarna ) za tako dolgo obdobje načeloma sploh ne pride v poštev. Te pogodbe so namenjene raznim kratkotrajnim delom ( projektom ) in se ne morejo vleči v nedogled. Preverite pri svojem delodajalcu in se v kolikor ste zaposleni hodnorano dogovorite za zaposlitev za določen časl.
Pozdrav vsem,
MG
Pozdrav vsem,
MG
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Važna je dolžina in ne način zaposlitve. Načeloma vam pripada po šestih mesecih dopust in regres v celoti, tako da bi vam morali tudi izplačati konec leta še razliko. A mnoge firme izplačujejo tudi v teh primerih sorazmeren del. Po zakonu vam pripada oboje v celoti in je tudi iztožljivo. Pobarajte delodajalca.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko