izplačilo regresa - pogodbena zaposlitev

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
dibatist
Novinec
Novinec

izplačilo regresa - pogodbena zaposlitev

Odgovor Napisal/-a dibatist »

Zanmima kako je z regresom, če sem zaposlen pogodbeno in sicer že 10 mesecev. Polovico regresa mi je izplačal po 6 mesecih, zaposlen pa sem od marca letost. Zanima ali mi pripada še druga polovica in do kdaj mi ga mora izplačati.

Hvala za odgovore
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

A imate pogodbo o zaposlitvi ali podjemno pogodbo ?

Če je prva je to delovno razmerje in ste zavarovani in dobivate malico, prevoz,vam pripada dopust in tudi reges. Če ste bili letos zaposleni več kot 6 mesecev pri tem delodajalcu vam pripada celoten regres.

Če imate podjemno pogodbo ( honorarno ) vam ne pripada niti prevoz in malica niti plačan dopust in posledično tudi ne regres.

Pozdrav vsem,

MG
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

A ja pa še to. Podjemna pogodba ( honorarna ) za tako dolgo obdobje načeloma sploh ne pride v poštev. Te pogodbe so namenjene raznim kratkotrajnim delom ( projektom ) in se ne morejo vleči v nedogled. Preverite pri svojem delodajalcu in se v kolikor ste zaposleni hodnorano dogovorite za zaposlitev za določen časl.

Pozdrav vsem,

MG
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Važna je dolžina in ne način zaposlitve. Načeloma vam pripada po šestih mesecih dopust in regres v celoti, tako da bi vam morali tudi izplačati konec leta še razliko. A mnoge firme izplačujejo tudi v teh primerih sorazmeren del. Po zakonu vam pripada oboje v celoti in je tudi iztožljivo. Pobarajte delodajalca.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
dibatist
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a dibatist »

hvala za odgovore
Odgovori