dodatek po zakonu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
fallenangel
Začetnik
Začetnik

dodatek po zakonu

Odgovor Napisal/-a fallenangel »

Pozdravljeni

ponovno se vam oglašam jaz verjetno za nekatere s povsem nelogičnimi vprašanji, pa vendar. Ker se sama ne ukvarjam z obračunavanji plač vsi mogoče osebki se pa vsak dan kažejo na mojih vratih z vprašanji se ponovno obračam na vas v upanju po pomoči. Zanima me sledeče. Oseba, ki je redno zaposlena z osnovo 130.000 je na svoji plačilni listi zasledila postavko dodatek po zakonu v vrednosti toliko pa toliko. Zanima me ali bi taka oseba poleg dogovorjene osnove morala zaradi tega dodatka po zakonu prejeti poleg osnove še ta znesek ali se ta znesek odšteje pri zgoraj navedeni osnovi?
Ali je spet odvisno od podjetja do podjetja kakor se to vedno pogosteje dogaja?

hvala za pomoč že vnaprej.

lp

Vesna
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Pravilno bi bilo da se mu 130.000 poveča za dodatek (posebna postavka na plačilni listi). To naj bi pomenilo nekakšno kompenzacijo za inflacijo in je v različni višini glede na kol.pogodbo.
fallenangel
Začetnik
Začetnik

hmmm potem pa je v računovodstvu prišlo do napake če to drži.... ker meni osebno bi se zdelo pravilno, da je to pač dodatek zaradi inflacije vendar tukajle je še vedno le moja logika v igri... hvala za odgovor
fallenangel
Začetnik
Začetnik

zanima me pa še nekaj... za osnovo 130.000 bi ta oseba "morala" prejeti dodatka še c.c. 6.000... ker to vseeno ni tak majhen znesek bi želela le potrditev od nekoga ki se ukvarja z obračunavanjem če to drži da je ta znesek dodan osnovi...?
zorro
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a zorro »

Seveda je teh 6 jurjev dodano k osnovi. Pa saj ti je Jambolaja to razločno napisal.
fallenangel
Začetnik
Začetnik

hvala za odgovore
fallenangel
Začetnik
Začetnik

imam na to temo še eno vprašanje če mi lahko lepo prosim kdo objasni preden se začnem razburjat heheh :) zanima me namreč ali ta dodatek po zakonu pripada vsak mesec ali le na vsake toliko... ker če bi mogu bit vsak mesec pomeni da se čudeži dogajajo in se je prvič odkar sem zaposlena zgodilo to da so mi plačo prav obračunali... ker pa je to kot igranje loterije me zanima kaj lahko pričakujem naslednji mesec... torej dodatek + ali dodatek - :)
ari
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a ari »

Vsak mesec.
tara
Odgovori