dodatek po zakonu
Moderator: Mirko Zbačnik
-
fallenangel
- Začetnik

dodatek po zakonu
Pozdravljeni
ponovno se vam oglašam jaz verjetno za nekatere s povsem nelogičnimi vprašanji, pa vendar. Ker se sama ne ukvarjam z obračunavanji plač vsi mogoče osebki se pa vsak dan kažejo na mojih vratih z vprašanji se ponovno obračam na vas v upanju po pomoči. Zanima me sledeče. Oseba, ki je redno zaposlena z osnovo 130.000 je na svoji plačilni listi zasledila postavko dodatek po zakonu v vrednosti toliko pa toliko. Zanima me ali bi taka oseba poleg dogovorjene osnove morala zaradi tega dodatka po zakonu prejeti poleg osnove še ta znesek ali se ta znesek odšteje pri zgoraj navedeni osnovi?
Ali je spet odvisno od podjetja do podjetja kakor se to vedno pogosteje dogaja?
hvala za pomoč že vnaprej.
lp
Vesna
ponovno se vam oglašam jaz verjetno za nekatere s povsem nelogičnimi vprašanji, pa vendar. Ker se sama ne ukvarjam z obračunavanji plač vsi mogoče osebki se pa vsak dan kažejo na mojih vratih z vprašanji se ponovno obračam na vas v upanju po pomoči. Zanima me sledeče. Oseba, ki je redno zaposlena z osnovo 130.000 je na svoji plačilni listi zasledila postavko dodatek po zakonu v vrednosti toliko pa toliko. Zanima me ali bi taka oseba poleg dogovorjene osnove morala zaradi tega dodatka po zakonu prejeti poleg osnove še ta znesek ali se ta znesek odšteje pri zgoraj navedeni osnovi?
Ali je spet odvisno od podjetja do podjetja kakor se to vedno pogosteje dogaja?
hvala za pomoč že vnaprej.
lp
Vesna
Pravilno bi bilo da se mu 130.000 poveča za dodatek (posebna postavka na plačilni listi). To naj bi pomenilo nekakšno kompenzacijo za inflacijo in je v različni višini glede na kol.pogodbo.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
-
fallenangel
- Začetnik

-
fallenangel
- Začetnik

-
fallenangel
- Začetnik

imam na to temo še eno vprašanje če mi lahko lepo prosim kdo objasni preden se začnem razburjat heheh
zanima me namreč ali ta dodatek po zakonu pripada vsak mesec ali le na vsake toliko... ker če bi mogu bit vsak mesec pomeni da se čudeži dogajajo in se je prvič odkar sem zaposlena zgodilo to da so mi plačo prav obračunali... ker pa je to kot igranje loterije me zanima kaj lahko pričakujem naslednji mesec... torej dodatek + ali dodatek -