knjiga prihodkov in odhodkov

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
sp
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

knjiga prihodkov in odhodkov

Odgovor Napisal/-a sp »

V excelu sem naredila knjigo p. in. o, prepisovala sem iz knjige, ki se kupi v knjigarni, ampak mi nekaj ne gre v glavo. Ali se prihodki in odhodki ne seštevajo?? Ali se kje vodi saldo??
Hvala!!
Raina
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Raina »

Če ste si tabelo naredili v excelu, res ni težav spodaj postaviti formule, ki bo seštevala prihodke in odhodke, ter razliko med njima.
Mislim, da se tudi knjiga prihodkov in odhodkov (v fizični obliki) sešteva po straneh, seštevek iz prejšnje strani pa se vpiše v prvo vrsto nove strani.
K-zeko
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a K-zeko »

A ni bilo že nekoč napisano, da se v npr. excelu naj ne bi smelo voditi poslovnih knjig, saj omogoča spremembe za nazaj - kar pa naj ne bi bilo dovoljeno...??
A drugi računalniški računovodski programi pa to res onemogočajo?

Sicer pa ja, Excel se veda samodejno ne more vedeti kaj bi Vi želeli s številkami - to morate narediti sami - z npr. funkcijo SUM (npr. pod vsakim stolpcem - še bolje, nad!),, nato pa še v eni celici odštejete SUM prihokov od SUM odhodkov...iin imate...
sp
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a sp »

K-zeko napisal/-a:A ni bilo že nekoč napisano, da se v npr. excelu naj ne bi smelo voditi poslovnih knjig, saj omogoča spremembe za nazaj - kar pa naj ne bi bilo dovoljeno...??
A drugi računalniški računovodski programi pa to res onemogočajo?

Sicer pa ja, Excel se veda samodejno ne more vedeti kaj bi Vi želeli s številkami - to morate narediti sami - z npr. funkcijo SUM (npr. pod vsakim stolpcem - še bolje, nad!),, nato pa še v eni celici odštejete SUM prihokov od SUM odhodkov...iin imate...
Hvala za odgovor!
Z excelom znam delat, ampak v knjigi se mi zdi, da teh kolon ni predvidenih, zato sem spraševala, če mogoče kdo tudi tako dela in kje potem sešteje.
komar66
Računovodja
Računovodja
Kraj: bloke

Odgovor Napisal/-a komar66 »

v excelu je potrebno zaklenit delovni zvezek
načeloma pa morajo biti pri izpisih na vsaki strani seštevki kolon
obstaja en predpis, ki vam natančno govori o elektronskem vodenju poslovnih knjig
tischler
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a tischler »

Pozdravljeni,

mene pa zanima ali je potrebno za novo poslovno leto uporabljati tudi novo knjigo prihodkov in odhodkov ( ročno vodenje )? V letošnjem letu sem namreč porabil le 2 lista v knjigi.

Hvala in LP
Odgovori