V excelu sem naredila knjigo p. in. o, prepisovala sem iz knjige, ki se kupi v knjigarni, ampak mi nekaj ne gre v glavo. Ali se prihodki in odhodki ne seštevajo?? Ali se kje vodi saldo??
Hvala!!
knjiga prihodkov in odhodkov
Moderator: Mirko Zbačnik
A ni bilo že nekoč napisano, da se v npr. excelu naj ne bi smelo voditi poslovnih knjig, saj omogoča spremembe za nazaj - kar pa naj ne bi bilo dovoljeno...??
A drugi računalniški računovodski programi pa to res onemogočajo?
Sicer pa ja, Excel se veda samodejno ne more vedeti kaj bi Vi želeli s številkami - to morate narediti sami - z npr. funkcijo SUM (npr. pod vsakim stolpcem - še bolje, nad!),, nato pa še v eni celici odštejete SUM prihokov od SUM odhodkov...iin imate...
Sicer pa ja, Excel se veda samodejno ne more vedeti kaj bi Vi želeli s številkami - to morate narediti sami - z npr. funkcijo SUM (npr. pod vsakim stolpcem - še bolje, nad!),, nato pa še v eni celici odštejete SUM prihokov od SUM odhodkov...iin imate...
Hvala za odgovor!K-zeko napisal/-a:A ni bilo že nekoč napisano, da se v npr. excelu naj ne bi smelo voditi poslovnih knjig, saj omogoča spremembe za nazaj - kar pa naj ne bi bilo dovoljeno...??
Z excelom znam delat, ampak v knjigi se mi zdi, da teh kolon ni predvidenih, zato sem spraševala, če mogoče kdo tudi tako dela in kje potem sešteje.