OS EVIDENTIRANA MED MATERIAL

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

OS EVIDENTIRANA MED MATERIAL

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Pri inventuri materiala je bilo ugotovljeno, da je bilo na skladišče, med material, prevzeto tudi orodje v vrednosti 40.000,00 sit brez DDVja. Orodje je bilo nabavljeno že v letu 2004 in se torej ni amortiziralo, ampak je na kontu 31 zaloge materiala.
Zdaj ne vem, kaj narediti, da bo prav. Glede na to, da zaradi poročanja podatkov v tujino, vse mesečno zaključujemo in popravki za nazaj niso mogoči, je edina varianta, da naredim popravek v decembru 2005. Ali bi bilo prav, da osnovno sredstvo preknjižim na 04, obračunam amortizacijo od takrat, ko naj bi se obračunala in vse to vnesem tudi v register OS?
Zaenkrat druge ideje nimam :?
LP
kaltrzic
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Lotica, jaz bi na osnovi inventurnega zapisnika zadevo preknjizila na 0. Jaz bi to naredila po nabavni ceni in se delala, da smo ga sele v decembru 2005 dali na OS, prej je bil pa na zalogi. Amortizacijo itak zacnes obracunavati prvi dan naslednjega meseca, ko je bilo OS dano v uporabo. Za 2004 jo itak ne mores davcno upostevati (ker je drugo davcno obdobje), rezultat za 2005 pa tudi ne bo zaradi te amortizacije veliko drugacen, samo polno dela si naredis, ce poknjizis to OS n.pr. z januarjem 2005. Po moje, no. Pri DDV-O bi pa kar pustila, ne bi komplicirala v vrstici 25. Lep pozdrav!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ste pač nabavili material za izdelavo OS....
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Kaltrzic, če prav razumem, naj bi naredila preknjižbo po nabavni vrednosti iz 31 na 04 in orodje v decembru aktivirala - dala v uporabo, amortizacijo pa bi obračunavala v naslednjih letih?
To se mi zdi v redu rešitev :)
Odgovori