1. Odprl sem s.p. s 1. aprilom letos. Ker mi še manjka licenca, še ne poslujem.Od davčne sem dobil odločbo za plačilo akontacije davkov od dohodkov iz dejavnosti.Moram to plačevati, čeprav še nisem začel z delom?
2. Vprašal bi, če moram imeti kot s.p. obvezno odprt poslovni račun na banki ali je dovolj osebni račun?
3. Moram ves promet nakazovati na bančni račun ali pa ga lahko hranim doma?
Prav lepa hvala za odgovore.
LP
Alessio
Par vprašanj za sp
Moderator: Mirko Zbačnik
1.S.p. ste odprli s aprilom-(ne vem o kakšni dejavnosti se gre,da potrebujete licenco). 2.akontacija davka plačujete po odločbi (ali pa daste prošnjo na DURS-da še dejansko ne poslujete-vlogo dobite na DURS).3. S.p. mora imeti odprt svoj poslovni račun (osebni račun je samo za zasebne namene)-ločite poslovanje podjetja-s.p. od privat, vsi prejemki morajo biti nakazani na poslovni TRR, v kolikor niso, jih položite sami, če so iztržki, 1 x mesečno, drugače delati pobot z banko za got.plačane račune in gospodinjstvo.LP
diana
diana
Pobot z banko: seštejete, koliko gotovine ste prejeli v določenem obdobju (ne več kot en mesec) in za toliko napišete obrazec za polog gotovine pri banki (BN 01). Nato seštejete, koliko gotovine ste v tem času porabili, in napišete znesek na obrazec za dvig gotovine. Razliko, če je pozitivna, položite. Pazite, da boste imeli evidenco, koliko denarja ste dvignili za gospodinjstvo (evidenca pretokov). Pazite na limit 25.000,00 SIT za plačila sp in PO z gotovino. LP Alena