ČLANARINA OBRTNI ZBORNICI
Moderator: Mirko Zbačnik
Od začetka okt. imam svoj s.p. Računovodja mi pošlje plačilne naloge za prispevke., ki jih potem sama plačujem. Že tri mesece se sprašujem, zakaj nakazujem Dursu 8.8.4,83 z namenom: članarina obrtni zbornici. Kakšen strošek je to? Komu dejansko gre in ali sem ga obvezna plačevat? A je to v bistvu strošek za Gosp. zbornico in ali je ta strošek prvo leto res obvezen? Ali bi morala prejemati kakšno potrdilo, da to plačujem? Mimogrede, glavna dejavnost so druge osebne storitve.
Hvala in lep dan.
Hvala in lep dan.
Hvala za odg. Dobro, očitno se računovodja ni zmotila. Ampak mene še vedno zanima, komu dejansko gre ta moj strošek? Ali Dursu ali GZS. Nakazujem Dursu, kar pa ni isto kot DZS. Mislim, kakšen strošek to sploh je?
Članarina obrtni z.
Zaenkrat tudi še nism dobila nikakršnega potrdila, da Gzs-ju kaj plačujem oz. ko sem odprla s.p. nisem prejela nikakršnega izračuna, koliko bi jim mogla plačevat.
To je del iz Sklepa za članarino GZS - s.p. in pravne osebe dobijo račun. Tako to jaz razumem...
Za OZS pa mislim, da se plačuje ob prispevkih...
Zapadlost plačil članskega prispevka
Zavezanci iz 1. alineje 3. točke - gospodarske družbe - plačujejo članski prispevek v 12-ih obrokih v 15 dneh po izdaji računa. Zavezanci iz 1. alineje 6.točke – samostojni podjetniki - plačujejo članski prispevek v 12-ih obrokih v 15 dneh po izdaji računa.
Zavezanci iz 2. alineje 3. točke - gospodarske družbe (pavšalisti) in zavezanci iz 2. alineje 6. točke – samostojni podjetniki (pavšalisti), plačujejo članski prispevek za kvartalna obdobja januar – marec, april –junij, julij - september in oktober – december v 15 dneh po izdaji računa.
Za OZS pa mislim, da se plačuje ob prispevkih...
Zapadlost plačil članskega prispevka
Zavezanci iz 1. alineje 3. točke - gospodarske družbe - plačujejo članski prispevek v 12-ih obrokih v 15 dneh po izdaji računa. Zavezanci iz 1. alineje 6.točke – samostojni podjetniki - plačujejo članski prispevek v 12-ih obrokih v 15 dneh po izdaji računa.
Zavezanci iz 2. alineje 3. točke - gospodarske družbe (pavšalisti) in zavezanci iz 2. alineje 6. točke – samostojni podjetniki (pavšalisti), plačujejo članski prispevek za kvartalna obdobja januar – marec, april –junij, julij - september in oktober – december v 15 dneh po izdaji računa.
obrtna in gospodarska
evo, klicala na obrtno in gospodarsko. nikjer nism član. men je še bolš. morjo poslat odločbo ampak je do zdej še niso. s.p. je registriran pod druge os. storitve in ne eni ne drugi me hvala bogu ne želijo. tako da grem danes preverit k računovodji zakaj neki sem plačevala dursu 8.804 z namenom plačilo članarine obrtni. kaj ma durs pri temu.
a ja, članarino pri Gz je treba plačat, 1. leto pa ni potrebno plačevat članstva. razen če je prihodek več kot 3 mio.
lep dan
a ja, članarino pri Gz je treba plačat, 1. leto pa ni potrebno plačevat članstva. razen če je prihodek več kot 3 mio.
lep dan
Re: obrtna in gospodarska
No, to si je pa dobro zapomniti. Saj, če malo pomislim, so za mojo firmo rabili 6 mesecev, da so me vpisali v svojo evidenco.. torej sem "prišparala" 18 tisočakov.snuf24 napisal/-a:evo, klicala na obrtno in gospodarsko. nikjer nism član. men je še bolš. morjo poslat odločbo ampak je do zdej še niso. s.p. je registriran pod druge os. storitve in ne eni ne drugi me hvala bogu ne želijo. tako da grem danes preverit k računovodji zakaj neki sem plačevala dursu 8.804 z namenom plačilo članarine obrtni. kaj ma durs pri temu.
lep dan
LP
A