DOHODNINA - poročanje 20., 100., 101. člen ZDOH-1

Moderator: Mirko Zbačnik

stol
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a stol »

A je to obrazec št. 21 DZS?
Eni pravijo da ne, drugi da ja.
ihertl
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a ihertl »

Obrazec štev. 21 je samo za dohodnino - na njem ni šifer 7002.

Mene pa zanima, kako forumulirati izjavo za davčno, da nismo v letu 2005 izplačevali dohodkov fizičnim osebam - je potrebno navesti kake člene?
Inge
ihertl
Začetnik
Začetnik

Obrazec štev. 21 je samo za dohodnino - na njem ni šifer 7002.

Mene pa zanima, kako forumulirati izjavo za davčno, da nismo v letu 2005 izplačevali dohodkov fizičnim osebam - je potrebno navesti kake člene?
Inge
stol
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a stol »

Ja saj, povzetek obračuna dohodkov. A ne poročamo na teh obrazcih potnih stroškov in dnevnic za društva do 31.1.? Kje jaz dobim to prilogo 3?
ihertl
Začetnik
Začetnik

Mi v knjigarni tega nismo mogli kupiti. Je pa na internetni strani dursa, v zameno za štiri diskete, jo lahko dobiš tudi na dursu, potem pa pregledaš ves material in prideš do tabele: povzetek obračuna.....-oproščeni plačila dohodnine
Inge
SVEN
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SVEN »

Bo zadostovalo že nekako takole:

Izjavljamo, da v poslovnem letu 2005 nismo izplačevali plač, niti drugih vrst dohodkov fizičnim osebam.
LP,
Sven Slika
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Izjavljamo, da v letu 2005 nismo izplačevali dohodkov, o katerih bi po zakonu o dohodnini morali poročati :wink: - moja verzija.
Silvy
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Silvy »

:oops: :( Bolj berem vaše razglabljanje ter besedilo 100. in 101. člena ZDOH manj mi je jasno..... :( ...Prosim pomagajte mi.....

Kaj pomeni to v primerih izplačila dnevnic in potnih stroškov članom društva npr. za udeležbo na seminarjih, tekmovanjih ipd iz naslova nepridobitne dejavnosti (do višine uredbe... dnevnica 3.500 SIt )... Pa ne, da bi še morali to prijavljati ???????? Pa saj to ne gre v davčno osnovo, če prav razumem ?
Lep pozdrav - Silvy
Silvy
Začetnik
Začetnik

Sedaj sem ravno nekaj o tem prebrala pod drugim naslovom foruma, zato še eno vprašanje:

Torej kako razlagati 3. odst. 101. člena ZDOH ..... če je posameznemu članu društva v celotnem letu 2005 izplačano skupno čez 200.000 SIT dnevnic in potnih stroškov za udeležbo na seminarjih in tekmovanjih iz naslova nepridobitne dejavnosti......se torej to všteva v davčno osnovo ali ne ???? :oops:
Lep pozdrav - Silvy
SVEN
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SVEN »

Ne, Silvy, ni tako.

Kilometrina, dnevnice, nočitve.... izplačane v skladu z Uredbo niso obdavčene, niti zneskovno omejene.
Nagrade, ki se izplačajo posameznikom in katerih posamična vrednost ne presega 30.000,00 Sit pa so obdavčene, ko presežejo 200.000,00 Sit na letnem nivoju.
LP,
Sven Slika
VladimirB
Novinec
Novinec

Kje so kazenske določbe

Odgovor Napisal/-a VladimirB »

Kakšne so ?
Silvy
Začetnik
Začetnik

Hvala, sedaj mi je jasno....vendar mi še vedno ni jasno, ali moramo do 31.1.2006 tudi tovrstna izplačila - dnevnice, potne stroške, ki sicer niso obdavčljivi, ker so izplačani v skladu z uredbo, prijaviti na DURS.... in če je odgovor DA, kje točno je pravna podlaga za predložitev tudi teh podatkov ????? :oops:
Lep pozdrav - Silvy
Odgovori