DOHODNINA - poročanje 20., 100., 101. člen ZDOH-1
Moderator: Mirko Zbačnik
Kaj pomeni to v primerih izplačila dnevnic in potnih stroškov članom društva npr. za udeležbo na seminarjih, tekmovanjih ipd iz naslova nepridobitne dejavnosti (do višine uredbe... dnevnica 3.500 SIt )... Pa ne, da bi še morali to prijavljati ???????? Pa saj to ne gre v davčno osnovo, če prav razumem ?
Lep pozdrav - Silvy
Sedaj sem ravno nekaj o tem prebrala pod drugim naslovom foruma, zato še eno vprašanje:
Torej kako razlagati 3. odst. 101. člena ZDOH ..... če je posameznemu članu društva v celotnem letu 2005 izplačano skupno čez 200.000 SIT dnevnic in potnih stroškov za udeležbo na seminarjih in tekmovanjih iz naslova nepridobitne dejavnosti......se torej to všteva v davčno osnovo ali ne ????
Torej kako razlagati 3. odst. 101. člena ZDOH ..... če je posameznemu članu društva v celotnem letu 2005 izplačano skupno čez 200.000 SIT dnevnic in potnih stroškov za udeležbo na seminarjih in tekmovanjih iz naslova nepridobitne dejavnosti......se torej to všteva v davčno osnovo ali ne ????
Lep pozdrav - Silvy
Kje so kazenske določbe
Kakšne so ?
Hvala, sedaj mi je jasno....vendar mi še vedno ni jasno, ali moramo do 31.1.2006 tudi tovrstna izplačila - dnevnice, potne stroške, ki sicer niso obdavčljivi, ker so izplačani v skladu z uredbo, prijaviti na DURS.... in če je odgovor DA, kje točno je pravna podlaga za predložitev tudi teh podatkov ????? 
Lep pozdrav - Silvy