Imam problem z enim od mojih rednih dobaviteljev. Na račun noče napisati moje ID številke (vpiše davčno brez pripone SI - oba sva davčna zavezanca)z razlago, da to ni potrebno. Ker sem v dilemi ostali dobavitelji mi ID pišejo, prav tako tudi jaz pri izstavitvi računov, prosim za vaše mnenje. Bolj kot berem zakon manj ni je jasno. [}:)]
Lidija
Spet ID
Moderator: Mirko Zbačnik
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Nič se ne sekiraj, če ti noče napisati.
V popravku ZDDV url.45/04 pise, da ID številka prejemnika računa ni več potrebna.
Nujno jo mora napisati izdajatelj računa, ID ali pa davčne številke prejemnika, če je ta iz Slovenije pa ni več NUJNA!!!!
On pa mora imeti ID:SI44444444, ne sme pa imeti davčna št.:SI44444444!
Upam, da sem ti kaj pomagala
lp
V popravku ZDDV url.45/04 pise, da ID številka prejemnika računa ni več potrebna.
Nujno jo mora napisati izdajatelj računa, ID ali pa davčne številke prejemnika, če je ta iz Slovenije pa ni več NUJNA!!!!
On pa mora imeti ID:SI44444444, ne sme pa imeti davčna št.:SI44444444!
Upam, da sem ti kaj pomagala
lp
Dobila sem svoj prvi račun za pridobitev materiala iz skupnosti. Podatki o izdajatelju so na obrazcu natisnjeni(predtiskan obrazec) in ID dobavitelja nima predpone IT (dobavitelj je iz Italije). Ko sem ga poklicala, mi je rekel, da pri njih to ni obvezno. Moram vseeno vztrajati, da račun popravi, da si lahko obračunam in odbijem DDV?
El
El
V kolikor je navedena št. brez predpone, potem to ni ID v smislu DDV. Za uveljavljanje vstopnega davka je nujno da je ID popolna.
Na seminarju zveze RFR je bilo govora ravno o Italijanih, da se jim ne ljubi navajati točnih podatkov oz. popravljati že izdanih računov. Predavateljica je opozorila, da bo DURS glede tega zelo strikten.
Dvomim da pri njih ni obvezno navajati popolne ID, saj naj bi bil ZDDV usklajen z ostalimi državami.
Lp
Nataša
Na seminarju zveze RFR je bilo govora ravno o Italijanih, da se jim ne ljubi navajati točnih podatkov oz. popravljati že izdanih računov. Predavateljica je opozorila, da bo DURS glede tega zelo strikten.
Dvomim da pri njih ni obvezno navajati popolne ID, saj naj bi bil ZDDV usklajen z ostalimi državami.
Lp
Nataša