Povračila stroškov po potnih nalogih
Moderator: Mirko Zbačnik
Dohodki, ki so določeni v 25. čl. ZDoh-1 se lahko izplačujejo v gotovini.sm napisal/-a:V 100. členu jaz ne najdem takega navodila. Iz katerih besed si to tako razlagate.
V 100. čl. ZDoh-1 pa so določena tudi povračila potnih stroškov, vendar za ljudi, ki niso zaposleni v npr. društvu. Ta povračila potnih stroško se
ne smejo izplačevati v gotovni. To sem zadnjič izvedela na seminarju o zaključnem računu v društvih, ki ga je organizirala ZRFR.
Ja tinči to se pa z vami strnijam. Potne stroške iz delovnega razmerja- oziroma vsa izplačila po 25. členu zakona o dohodnini se lahko plačuje v gotovini ( brez omejitve zneska )
Avtorkse honoraje, pogodbe o delu ( podjemne ) in izplačila stroškov povezanih s tem pa ne. Omejitev je pa pri izplaču pot. stroškov pri prostovoljnih dejavnostih društev.
Pozdrav vsem,
MG
Avtorkse honoraje, pogodbe o delu ( podjemne ) in izplačila stroškov povezanih s tem pa ne. Omejitev je pa pri izplaču pot. stroškov pri prostovoljnih dejavnostih društev.
Pozdrav vsem,
MG
Jaz bi pa še vedno rada zvedela kje piše (naš predsednik se hoče prepričati !???!).
In sicer to, da kot društvo ne moremo povrniti stroškov potovanj (dnevnice, km, hotelski stroški) kakor tudi povračila kotizacij za tekmovanja, razne druge stroške po računih-v gotovini.
Kajti kotizacije in male stroške vsi pobirajo samo v gotovini, kdo bo pa verjel fizični osebi in društvu, da bo dobil plačano preko TRR.
TOrej - prostovoljec založi stroške - in jaz mu moram povrniti na njegov TRR in ne v gotovini.
ZA TO TRDITEV BI RADA ZVEDELA KJE PIŠE - v 100.členu o dohodnini že ne.
In sicer to, da kot društvo ne moremo povrniti stroškov potovanj (dnevnice, km, hotelski stroški) kakor tudi povračila kotizacij za tekmovanja, razne druge stroške po računih-v gotovini.
Kajti kotizacije in male stroške vsi pobirajo samo v gotovini, kdo bo pa verjel fizični osebi in društvu, da bo dobil plačano preko TRR.
TOrej - prostovoljec založi stroške - in jaz mu moram povrniti na njegov TRR in ne v gotovini.
ZA TO TRDITEV BI RADA ZVEDELA KJE PIŠE - v 100.členu o dohodnini že ne.
Glede na to, da ni odgovora, smatram, da so si nekje to izmislili in mi to prenašamo eden drugemu in zgubljamo čas z nepotrebnim iskanjem in preverjanjem.
Ne vem kako drugi, ampak take stvari meni ne pustijo mirovati, zato sprašujem na drugi način. DRUŠTVA, kako delate - ali izplačujete vse preko TRR ali še vedno upobljate blagajno.
Ne vem kako drugi, ampak take stvari meni ne pustijo mirovati, zato sprašujem na drugi način. DRUŠTVA, kako delate - ali izplačujete vse preko TRR ali še vedno upobljate blagajno.