Knjiženje Shell
Moderator: Mirko Zbačnik
Knjiženje Shell
Ojla, rabim pomoč.
Kako knjižiti dobropis, ki ga dobim od Shell (vrnjen ddv) od ddv so odštete Shellove storitve in dobimo x znesek. Kako knjižiti tale x znesek?
-160/-220 ?kaj zraven?
Namreč dobila sem Shellov račun (cestnina), z davkom..to sem vse lepo poknjižila, nato dobim dobropis, kot sem navedla zgoraj.
Prosim, za čimprejšno pomoč.
Hvala Vam.
Čao Tajči
Kako knjižiti dobropis, ki ga dobim od Shell (vrnjen ddv) od ddv so odštete Shellove storitve in dobimo x znesek. Kako knjižiti tale x znesek?
-160/-220 ?kaj zraven?
Namreč dobila sem Shellov račun (cestnina), z davkom..to sem vse lepo poknjižila, nato dobim dobropis, kot sem navedla zgoraj.
Prosim, za čimprejšno pomoč.
Hvala Vam.
Čao Tajči
Saj je Anela napisala obrazložitev. Vse skupaj se knjiži v stroške. Knjižimo skupen znesek, nato ko pa sem prejela dobropis, sem zmanjšala stroške. Saj pri ostalih računih, npr. če je samo cestnina, tudi ne knjižimo ddv-ja.Anela napisal/-a:Se ne strinjam z vama. Na računih SHELL (cestnine, gorivo, tuneli itd.) je sicer prikazan davek, ki pa se ne odbija (ni vstopni DDV). Celotni znesek računa gre v stroške. Ko pride kasneje dobropis za davek, se knjiži na zmanjšanje stroškov.
Pozdrav!
Mislim, da je tako prav kot je napisala Anela, ker sem še preverila drugje in so se vsi tako strinjali.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Mirko, tale SHELL je posebna zadeva. Gre za gorivo za kamione - in ko tankajo v SLO, si seveda odbijamo DDV; ko pa tankajo po Evropi, plačajo s kartico SHELL, njihovi obračuni sicer vsebujejo davek, vendar le-ta ni naš vstopni davek. Nam ga pa SHELL kasneje prizna z dobropisom. Je pa potrebno na začetku leta SHELL-u poslati en kup potrdil z davčne, da smo zavezanci za DDV (v angl. ali nemškem jeziku za različne države).
Sem preverjala tudi na Adria Shell-u.
Sem preverjala tudi na Adria Shell-u.
Anela