Prosim, če mi lahko kdo pove, kako se poknjižijo OS, ki so že amortizirana,(na katere konte in kakšne vrednosti) kako jih izločiš iz seznama in kaj je še treba storiti.Nabavljena so bila v sistemu prometnega davka.
Je zelo nujno, hvala.
Pa še nekaj: če se govori o nabavni vrednosti, kaj je mišljeno s tem, ali vrednost po fakturi(brez davka), ali vrednost s popravki.
lep pozdrav
IZLOČITEV OS
Moderator: Mirko Zbačnik
Mene pa zanima tole: v naši firmi imamo nekaj strojev, ki so že dalj časa odpisana (smo jih že dokončno amortizirali), vendar pa so še vedno v uporabi. Zanima me ali moram zato knjižiti kakšne posebne prihodke. Njihova tržna vrednost je seveda višja kot knjižna, ki je sedaj 0. Nameravala sem knjižiti tako, da dokler jih ne prodamo ne bom knjižila nobenih prihodkov , stroškov pa tudi ne ,ker so že zamortizirana. Takrat ,ko jih bomo prodali, pa bom knjižila prihodke od prodaje OS.
Zanima me ali je tako prav?
Poleg tega smo lani kupili stroj večje vrednosti. Amortizacijsko stopnjo sem dala 25%. Tako bom stroj zamortizirala v 4 -ih letih. Sedaj pa razmišljam,da bi stopnjo znižala, saj bomo stroj uporabljali dalj časa . Zanima me ali lahko stopnjo znižam na osnovi internega sklepa direktorja.
lp
Zanima me ali je tako prav?
Poleg tega smo lani kupili stroj večje vrednosti. Amortizacijsko stopnjo sem dala 25%. Tako bom stroj zamortizirala v 4 -ih letih. Sedaj pa razmišljam,da bi stopnjo znižala, saj bomo stroj uporabljali dalj časa . Zanima me ali lahko stopnjo znižam na osnovi internega sklepa direktorja.
lp