Pol leta sem zaposlen v Avstriji, stalno prebivališče imam v Sloveniji. Prve pol leta je bilo podjetje v Sloveniji in sem dobival plačo tukaj, sedaj jo dobivam v Avstriji. Ne vem, ali moram oddati za dohodnino samo prve pol leta, ko sem bil zaposlen v Sloveniji, ali tudi druge pol ko sem delal v Avstriji. Če moram oddati za Avstrijo kam moram vpisat prihodek?
LP
dohohnina za delo v tujini
Moderator: Mirko Zbačnik
Tudi jaz imam podobno vprašanje. Brat dela v Avstriji od marca 2005.
Od delodajalca je dobil izpisek za izplačila v letu 2005. Zdaj pa me zanima kam oz. kaj naj vpiše v dohodninski obrazec. Iz izpiska je razvidno, da so neki davki in prispevki bili plačani, vendar ne vem ali je to treba vpisati v dohodnino. Ima kdo s tem kake izkušnje.
Vnaprej hvala za odgovor.
lp, matica
Od delodajalca je dobil izpisek za izplačila v letu 2005. Zdaj pa me zanima kam oz. kaj naj vpiše v dohodninski obrazec. Iz izpiska je razvidno, da so neki davki in prispevki bili plačani, vendar ne vem ali je to treba vpisati v dohodnino. Ima kdo s tem kake izkušnje.
Vnaprej hvala za odgovor.
lp, matica
V sloveniji smo vsi zavezani k davku od " svetovnega " dohodka. Torej je potrebno vnesti tudi prihodke iz tujine. V rubrikin plače imate kolono prihodek, kamor pišete prihodek in v tujini plačan davek kamor pišete davek, ki ste ga plačali v Avtstirji. Radlio od tega davka do slovenskega davka boste morali poravnati v Slovenij.
Pozor: Potrdilo o plačanem davku v Avstriji morate pridobiti na njihovi davčni upravi in ga priložiti k napovedi za dohodnino. Če tega potrdila še nimate ga lahko priložite naknadno.
LP,
MG
Pozor: Potrdilo o plačanem davku v Avstriji morate pridobiti na njihovi davčni upravi in ga priložiti k napovedi za dohodnino. Če tega potrdila še nimate ga lahko priložite naknadno.
LP,
MG