Odpoved

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
nela
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odpoved

Odgovor Napisal/-a nela »

V primeru, da das v podjetju odpoved z dnem 30.6.2004 kako je potem z regresom in pa dopustom ali ti pripada celotni izplačilo regresa + dopusta?
Manca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Manca »

po mojem ne. v zakonu o delovnih razmerjih piše nekaj v smislu 6 mesecev oz. odpoved s 1.7.
do takrat (30.6.) je pa sorazmeren delež regresa in dopusta.

a se ne da en dan počakat? :mrgreen:

Manca
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Odpoved dajte enkrat okrog 10. 06., ali vsaj toliko, da vam odpovedni rok poteče po 01. 07., da delodajalcu kaj ne zasmrdi.

Mirk:wink:
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Smo pa malo zlobni do delodajalca. Ampak vsak mora gledati svojo koristi :D.

LP, Jam
buli
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a buli »

delavec mora biti zaposlen več kot šest mesecev (torej če je zaposlitev pred 1.1.2004 ta pogoj obstaja), z dopolnjenimi šestimi meseci v tekočem letu (kar je natanko 30.6) pa mu pripada celotni regres. Do 30.6. pa lahko koristi le sorazmerni delež dopusta, saj mu celotni pripada šele po 30.6

sončnica
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Nela, in če vam regrese kljub temu, da boste špekulirali z datumi ne bodo izplačali, jih boste potem tožili? Jaz mislim, da ne.
To sem napisala zato, ker se rdno to pojavlja v gostinstvu. Dekleta in fantje delajo pol leta potem dajo odpoved od delodajalca zahtevajo da jim plača dopust ker ga niso koristili in regres ker jim po 6 mesecih zaposlitve pripada. Seveda se vsi borimo za tisti regres, da ga dobimo in ponavadi ga niti ne porabimo za tisto za kar je namenjem ampak z njim pokrivamo minuse na TR. Je že tako da je samo plača premalo.

Lidija
Odgovori