Odpoved
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
delavec mora biti zaposlen več kot šest mesecev (torej če je zaposlitev pred 1.1.2004 ta pogoj obstaja), z dopolnjenimi šestimi meseci v tekočem letu (kar je natanko 30.6) pa mu pripada celotni regres. Do 30.6. pa lahko koristi le sorazmerni delež dopusta, saj mu celotni pripada šele po 30.6
sončnica
sončnica
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Nela, in če vam regrese kljub temu, da boste špekulirali z datumi ne bodo izplačali, jih boste potem tožili? Jaz mislim, da ne.
To sem napisala zato, ker se rdno to pojavlja v gostinstvu. Dekleta in fantje delajo pol leta potem dajo odpoved od delodajalca zahtevajo da jim plača dopust ker ga niso koristili in regres ker jim po 6 mesecih zaposlitve pripada. Seveda se vsi borimo za tisti regres, da ga dobimo in ponavadi ga niti ne porabimo za tisto za kar je namenjem ampak z njim pokrivamo minuse na TR. Je že tako da je samo plača premalo.
Lidija
To sem napisala zato, ker se rdno to pojavlja v gostinstvu. Dekleta in fantje delajo pol leta potem dajo odpoved od delodajalca zahtevajo da jim plača dopust ker ga niso koristili in regres ker jim po 6 mesecih zaposlitve pripada. Seveda se vsi borimo za tisti regres, da ga dobimo in ponavadi ga niti ne porabimo za tisto za kar je namenjem ampak z njim pokrivamo minuse na TR. Je že tako da je samo plača premalo.
Lidija