Izplačilo plače
Moderator: Mirko Zbačnik
Izplačilo plače
Zanima me, kaj za zaposlenega pomeni, če se delodajalec odloči, da bo sedaj po novem na TRR izplačeval minimalno plačo, ostalo pa na "roke"? Kakšne slabosti pripelje to za sabo....
To pomeni, da imate v primeru bolniške nižjo osnovo, saj to kar prejmete na roko ni nikjer prikazano. Manj ste tudi kreditno sposobni, oziroma sploh niste, saj je minimalna plača tisti znesek, katerega delavec mora prejeti. Tudi osnova za pokoj.inval.zavarovanje je manjša. Vi kot prejemnik imate minimalne dohodke, posledično imate lahko večji otroški dodatek (v kolikor imate otroke), pri odmeri dohodnine boste v nižjem razredu in zato mogoče manj doplačali oziroma dobili vračilo. Je pa odvisno za kakšno znižanje gre, koliko ste prej prejemali. Za delodajalca pa pomeni takšen način nižjo obveznost za prispevke in davke. To bi bila moja kratka obrazložitev. lp
..HM, KAJ PA ČE ŽE IMAM KREDIT...KAJ SE PA POTEM ZGODI?...in to celo tako, da mi je firma podpisala, da mi bo vsakega v mesecu do 20. plačala obrok...
Kako pa bodo prikazovali denar, ki naj bi ga nam dajali na roko?...
ampak da tako začnejo delat, morajo verjetno prej nam dat kak aneks k pogodbi?....
Kako pa bodo prikazovali denar, ki naj bi ga nam dajali na roko?...
ampak da tako začnejo delat, morajo verjetno prej nam dat kak aneks k pogodbi?....
Kolikor mi je znano, podjetje lahko izplačuje minimalne plače, če finančna situacija ne dopušča drugačnega izplačila. Z inšpekcijo še malo počakajte, saj vam bo še kdo napisal kakšno mnenje in napotke. Tukaj je veliko strokovnjakov, ki pa so trenutno zaposleni z bilancami, zato vam svetujem, da še malo počakate. Prepričana sem, da boste dobili dobre napotke in mnenja. Lep pozdrav.