lep pozdrav!
z davčne uprave so mi poslali "Obvestilo o knjigovodskem stanju terjatev in obveznosti " iz naslova davkov na dan 31.12.2005. Naveden je tudi znesek, ki sem ga dobil leta 2005 kot vračilo dohodnine, in sicer je ta znesek podan kot minus. npr. -10.000 SIT
zanima me, zakaj so mi to obvestilo poslali, in če je slučajno odgovor
da moram to vpisati v dohodnino, kam ?????? Na začetku je sicer neka številka 2001, vendar te rubrike na obrazcu za dohodnino NI !
DURS - Obvestilo o knjigovodskem stanju
Moderator: Mirko Zbačnik
podatke so dobili vsi državljani, ki plačujejo davke. Pojasnilo je tudi na spletni strani Dursa. Nič te naj ne skrbi, to je le toliko da vidiš, če imaš vse poravnano do davčne.
To se nikamor ne vpisuje. Če je vse ok. je znesek vpisan v breme in v dobro in saldo je enak 0. Št 2001 pa mislim,da je konto na Dursu
To se nikamor ne vpisuje. Če je vse ok. je znesek vpisan v breme in v dobro in saldo je enak 0. Št 2001 pa mislim,da je konto na Dursu
ni brez veze
na primer, da ste davčni kaj dolžni zaradi svoje ali nihove napake do sedaj niste mogli izvedeti, da je to tako (razen če ste sami preverjali stanje). Nabirale so se vam zamudne obresti, ko pa je vaš otrok (če je bil zavarovan po s.p.) šel k zdravniku, pa ni imel potrjene kartice, ker ste bili dolžni prispevke. Meni se zdi to o.k., da enkrat letno obvestijo državljane o njihovem stanju.