DURS - Obvestilo o knjigovodskem stanju

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
extase
Novinec
Novinec

DURS - Obvestilo o knjigovodskem stanju

Odgovor Napisal/-a extase »

lep pozdrav!

z davčne uprave so mi poslali "Obvestilo o knjigovodskem stanju terjatev in obveznosti " iz naslova davkov na dan 31.12.2005. Naveden je tudi znesek, ki sem ga dobil leta 2005 kot vračilo dohodnine, in sicer je ta znesek podan kot minus. npr. -10.000 SIT

zanima me, zakaj so mi to obvestilo poslali, in če je slučajno odgovor
da moram to vpisati v dohodnino, kam ?????? Na začetku je sicer neka številka 2001, vendar te rubrike na obrazcu za dohodnino NI !
mj
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a mj »

podatke so dobili vsi državljani, ki plačujejo davke. Pojasnilo je tudi na spletni strani Dursa. Nič te naj ne skrbi, to je le toliko da vidiš, če imaš vse poravnano do davčne.
To se nikamor ne vpisuje. Če je vse ok. je znesek vpisan v breme in v dobro in saldo je enak 0. Št 2001 pa mislim,da je konto na Dursu
silva11
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a silva11 »

Samo so si pa dali dela s temi obvestili, ne vem ali je res potrebno vsakemu pošiljati to obvestilo.
mj
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a mj »

ja se strinjam-sicer pa to vse mi plačamo!
extase
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a extase »

res so si izbrali pravi cajt za to "pizdarijo".....

očitno imajo premalo dela z dohodnino!
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Poleg tega pa se je stanje od 31.12.05 do danes že nekajkrat spremenilo in so tista obvestila brez veze.
DECO
KNAP
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

ni brez veze

Odgovor Napisal/-a KNAP »

na primer, da ste davčni kaj dolžni zaradi svoje ali nihove napake do sedaj niste mogli izvedeti, da je to tako (razen če ste sami preverjali stanje). Nabirale so se vam zamudne obresti, ko pa je vaš otrok (če je bil zavarovan po s.p.) šel k zdravniku, pa ni imel potrjene kartice, ker ste bili dolžni prispevke. Meni se zdi to o.k., da enkrat letno obvestijo državljane o njihovem stanju.
Odgovori